Távol áll az igazságtól, hogy a plasztikai sebészek csupán az emberi hiúság vámszedői, hiszen ezek a beavatkozások gyakran gyökeres változásokat hozhatnak a páciensek életébe. Milyen egészségügyi előnyökkel járhatnak a plasztikai műtétek és az esztétikai kezelések? Cikkünkben ennek jártunk utána.

A mentális egészség és az önbecsülés javulása

A plasztikai műtéten átesettek érzelmi állapotukban egyértelmű javulást tapasztalnak, hiszen a szépség az önkép részeként mélyen kötődik az érzelmi jólléthez. Ha valaki jól érzi magát a kinézetével kapcsolatban például egy hialuronsavas arcfiatalítás után, az önbizalmat adhat neki és javíthatja az önbecsülését, így kevésbé szorong majd a társas érintkezések miatt. Egy sikeres zsírleszívás után az is előfordulhat, hogy a páciens hajlandó lesz olyan tevékenységekben részt venni, amelyeket a műtét előtt a megjelenésével kapcsolatos szégyenérzet miatt inkább került.

Az sem ritka, hogy valaki nagyobb kontrollt érez az élete felett, így hajlandóbbá válik új kihívások vállalására, ami teljesen új perspektívákat nyit meg előtte. Egy komolyabb beavatkozás után az emberek hajlamosak többet mozogni és egészségesebben táplálkozni, hogy ne szedjék vissza a kilókat, ráadásul a lelkesedés is megnő a sportoláshoz az új testalkattal. Bizonyos eljárások, mint például a mellkisebbítés, fizikailag is megkönnyítik a testmozgást.

A fizikai egészségre gyakorolt hatások

A mentális egészségen túl a fizikai egészség is javulhat a sebészeti beavatkozásoknak köszönhetően:

  • A plasztikai műtétek lehetséges előnye lehet a jobb látás. A megereszkedett szemhéjak vagy a szem körüli laza bőrfelület ugyanis látási problémákat okozhat. A kozmetikai arckezelések és a sebészeti eljárások, mint például a felsőszemhéj plasztika eltávolítják a felesleges bőrt a látómezőből, így újra tisztán láthat a páciens.
  • Az eldeformálódott vagy sérült orron keresztül nehéz lélegezni, ami orrduguláshoz, asztmához, sőt, akár alvási apnoéhoz is vezethet. Az orrplasztika viszont segítheti a pihentetőbb alvást.
  • A terhesség megterhelheti a hát deréktáji szakaszát, ami a baba megszületése után hátfájáshoz vezethet. Egyes kutatások szerint a hasplasztika mérsékelheti ezt a fájdalmat azáltal, hogy enyhíti a hasizmok és a hát terhelését, ami segíti a gerinc stabilitását.

Spirit Plasztika, ahol garantáltan jó kezekbe kerülsz!

Plasztikai beavatkozáson gondolkodsz, de nem tudod, hogy melyik plasztikai sebészet mellett érdemes letenni a voksodat? Bízd magad a Spirit Plasztikai Sebészet vezető plasztikai sebészére, Dr. Vancsó Péterre és csapatára, akik teljes körű tájékoztatást nyújtanak az eljárások részleteiről, hogy a beavatkozás előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a kívánt céljaidat.

Dr. Vancsó az esztétikai és a plasztikai sebészet szakértője, traumatológus és kézsebész szakorvos, aki több mint 30 éves sebészeti tapasztalattal rendelkezik. Jelentkezz konzultációra, amelynek során személyre szabottan kapsz javaslatot az ajánlott beavatkozásra, amelyet a legnagyobb gondossággal, szakértelemmel és odafigyeléssel biztosítanak számodra.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: spiritplasztika.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.