Amennyiben etetőhajót vásárolnál, akkor érdemes alaposan körülnézni a piacon. Az egyes modellek jelentősen eltérő funkciókkal, paraméterekkel rendelkeznek, így egyáltalán nem mindegy, hogy melyik mellett teszed le a voksod.

Ezek a funkciók megkönnyíthetik az életed

A Baitboat.hu álal kínált etetőhajók között találsz olyat, amelyik nem csupán egy, hanem három tárolóval rendelkezik. Ezeket egyesével is lehet üríteni, ami azért izgalmas, mert így akár három különböző helyen is megtörténhet a beetetés egyszerre. A modern etetőhajók többsége a szerelék behúzására is alkalmas, sőt, akár többet is képesek behúzni, de ezt érdemes azért ellenőrizni a kiszemelt termék adatlapján, a csalódás elkerülése végett.

A GPS-nek köszönhetően rögzíthetsz akár négy különböző pontot is. Az etetőhajók két méteres hibahatáron belül dolgoznak, ami azt jelenti, hogy szinte tűpontosan odatalálnak, ahová kell. A precíz, koncentrált etetésekben mondani sem kell, mekkora segítséget jelent ez a lehetőség.

Célszerű az utolsó pontot minden esetben a parton felvenni. Így ha a távirányító lemerül, vagy elkeveredik, akkor is vissza fog találni az etetőhajó.

Mennyit bír egy etetőhajó akkumulátora?

Az egyes etetőhajók akkumulátorai eltérő kapacitásúak. Egy 5200 mAh-s akkumulátor jellemzően gond nélkül kibír egy egynapos pecázást, maximum 18 behúzással kalkulálva.

Amennyiben több napos horgászatot tervezel, de nem lesz lehetőséged tölteni az akkut, akkor célszerű vinni pótakkumulátort is. Kitűnő minőségű pótaksikat lehet vásárolni, amelyek akár az eredeti üzemidejének kétszeresét is képesek nyújtani.

A szóban forgó 5200 mAh-s akkumulátor töltési ideje egyébként 8-10 óra. Mindez azt jelenti, hogy ha rögtön töltőre teszed a pecázás után, amíg pihensz, akkor másnap ismét készen fog állni az akku a bevetésre.

Mi a helyzet, ha fúj a szél?

Joggal merül fel benned a kérdés, hogy lehet-e használni az etetőhajót szélben, vagy csak kizárólag szélcsend idején lehet vízre bocsátani. Nos, a Panzer Carbon vagy éppen a Camou Carp C1 típusú etetőhajókról elmondható, hogy akkor is megállják a helyüket, ha erősebb a szél, és hullámzik a víz. Ez annak köszönhető, hogy nagyobb hajótestjük van, mint amekkora az átlagos. Azt, hogy egy hajó alkalmas-e kissé zordabb időjárási körülmények közötti bevetésre, érdemes megnézni az adatlapján.

Elővigyázatosságból bölcs döntés a parthoz közel megvizsgálni, hogy az adott időjárási körülmények között hogyan viselkedik a hajó. Ha jól irányítható, akkor érdemes csak beljebb navigálni.

További érdekes paraméterek

Egy nagyobb hajótesttel rendelkező etetőhajó akár két kilogrammos etetőanyag kapacitással is rendelkezhet. A hatótávolsága akár a fél kilométert is elérheti.

A tempomattal rendelkező hajókat egyenletes tempóval lehet célba juttatni. Jellemzően két kék színű LED világítással van ellátva az etetőhajók hátulja, elöl pedig fehér lámpa mutatja, merre jár éppen a hajó.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.