Elhatárolódik a család azoktól az internetezőktől, akik bosszúhadjáratot indítottak Pistike zaklatóival szembe. Ő az a 16 éves fiú, aki múlt héten vonat elé ugrott, miután iskolatársai zaklatták és testalkata miatt csúfolták. A sümegi iskolást néhány nap múlva temetik.

Vonat elé feküdt

Amint arról beszámoltunk, múlt hétfőn a 16 éves fiú önszántából vetett véget az életének. Iskola után a sümegi vasútállomás közelében a sínekre feküdt és várta, hogy végezzen vele az érkező vonat. A mozdony vezetője még látta, ahogy a fiatal a vágányok mellett baktat, majd a szerelvény elé fekszik, de már nem volt ideje arra, hogy megálljon.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csúfolták a fiút

Azonnal kiderült, a fiút diáktársai hajszolhatták a halálba. Egy négy-öt fős társaság rendszeresen zaklatta Pistit a testalkata miatt. Állandó céltáblája volt néhány kegyetlenkedő tinédzsernek, akik különféle gúnyneveket aggattak rá, de fizikailag is bántalmazták: Big Macnek és „padhajlítónak” csúfolták.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Előkerült egy videó

A napokban előkerült egy videó is, amelyen például az látható, ahogy hátulról elgáncsolják az utcán sétáló Pistit, majd harsányan röhögnek azon, ahogy elesik. 

Fogadásból verekedtek

Az egyik  gáncsoló diák egy másik videót mutatott,  amin az látszik, ahogy az elhunyt Pisti is pofozkodik játékból. Azt mondta, a most nyilvánosságra került felvétel már régebbi, egy éve készült, amikor fogadásból ütötték, rugdosták egymást.

Eljárás indult

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást, egyelőre csak ezt a videót vizsgálják. Az interneten közben igazi bosszúhadjárat indult Pisti kínzói és azok ellen, akik hagyták, hogy idáig fajuljanak a dolgok.

Kiakadtak az internetezők

„Egy nyugodt percük ne legyen életükben”, „Keressük meg a tetteseket”, „El kell kapni ezeket… szenvedjenek az életük végéig” – ilyen bejegyzéseket tesznek közzé a közösségi oldalakon a bosszúra vágyók.

Elhatárolódik a családtól

Pisti gyászoló családjához is eljutott a hír, hogy valóságos bosszúhadjárat indult a zaklató iskolatársak ellen. A fiú nagymamájától azt mondta, hogy a hozzátartozók nem akarnak közösséget vállalni ezzel.

Zártkörben temetik

„A hatóságok feladata, hogy igazságot szolgáltassanak. Amíg ilyen dolgokkal találkozunk, addig mi sem tudunk megnyugodni, ezzel csak ártanak a gyászoló családnak” – mondta Pisti nagymamája. A 16 éves fiút néhány napon belül temetik, a nyilvánosság teljes kizárásával.

Több felelős lehet

A Blikknek a jogi szakértő azt mondta, hogy az iskola, sőt ezen belül a tanárok felelőssége is felmerülhet Pisti tragédiájának ügyében, akár kiskorú veszélyeztetéséről is szó lehet.

Nem biztos, hogy megbüntetik őket

„Ezekre a gyerekekre valószínűleg semmilyen büntetés nem vár. Ha megállapítják a garázdaságot, akkor egy 16 éves gyereket valószínűleg csupán próbaidőre bocsát a bíró, mondjuk egy évre, és ha addig nem követ el semmit, akkor nem büntetik meg. Ilyen fiatalokat, főleg ha büntetlen előéletűek, nem küldenek börtönbe, nem büntetnek meg” – mondta a jogász.   A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: