2022 márciusában hosszú évek óta először megemelte üzleti termékei árát a Microsoft. A döntés mögött elsősorban a licencelési rendszer leegyszerűsítése a cél, de tény, hogyha a cégek nem kötnek legalább egy éves szerződést a Microsoft-tal, akkor sokkal kedvezőtlenebb tarifákkal kell számolniuk.

Systemfarmer Zrt. üzletfejlesztési vezetője, Kozmér Tamás összefoglalta kérdésünkre, miért érdemes elköteleződést vállalni a Microsoft felé.

„2022 márciusa előtt a legegyszerűbb előfizetési forma a Microsoftnál a havidíjas tarifa volt. Az új rendszer ezzel ellentétben sokkal jobban alapoz a lojalitásra és az ügyfélközpontúságra, épp ezért New Commerce Experience lett az elnevezése. A cél, hogy a licencelési struktúra egyértelmű legyen, elválassza egymástól a KKV és nagyvállalatoknak szóló csomagokat, valamint különbséget tegyen elköteleződés és havi előfizetés között” – magyarázza Kozmér Tamás.

A Systemfarmer Zrt. számára is kihívást jelentett a meglévő ügyfelek átmozgatása az új előfizetési struktúrába, de Kozmér Tamás egyértelműsíti az új rendszer előnyeit:

„Csapatunkkal régi és új ügyfeleinket is arra bíztatjuk, hogy vállaljanak legalább egy éves elköteleződést, ha üzleti Microsoft terméklicencet vásárolnak. Az elköteleződéssel ügyfeleink árváltozás nélkül tudják igénybe venni a MS szolgáltatásait éves szinten ellenben azokkal, akik továbbra is havi szinten fizetnek a licencekért. A havi előfizetőknek márciustól az ár is emelkedett, valamint elköteleződés nélkül sajnos az éves áremelkedések sem kikerülhetők.”

Az új struktúra sokkal kevésbé flexibilis a vállalatokkal szemben; éves előfizetés esetén nem lehet lefelé mozgatni a darabszámokat, és az elköteleződés miatt a szerződés sem mondható le évközben. Kozmér Tamás elmondja, hogy ezzel szemben bármikor hozzá lehet adni új felhasználókat a csomaghoz, valamint más Microsoft szolgáltatásokkal is könnyedén kiegészíthetők az előfizetések az éppen aktuális árakon.

„Microsoft Gold Partnerként célunk, hogy ügyfeleinknek továbbra is személyre szabott opciókat tudjunk kínálni a lehető legjobb áron. Aki a következő néhány hónapban szeretne vállalati MS termékeket beújítani, azt javasoljuk, hogy még július előtt szerződjön legalább egy évre, mert a szoftvercég már bejelentette, hogy további áremelkedések várhatók.”

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!