Elképesztő ötlettel álltak elő Solymáron: a Német Nemzetiségi Önkormányzat  jóvoltából ugyanis az adventi vasárnapok délutánján egy feldíszített, zenélő autó járja Solymár utcáit, amely német nyelvű karácsonyi dalokat játszik.

Karácsonyi hangulat

“Idén a szokásos karácsonyi rendezvények, mint például az adventi koncertek és a közös gyertyagyújtások elmaradnak, mégis szerettünk volna egy kis karácsonyi hangulatot csempészni a mindennapokba” – osztották meg a solymaronline.hu portállal az NNÖ tagjai.

A járványhelyzetre való tekintettel

Figyelembe kellett venni a járványhelyzet miatt érvényes korlátozó szabályokat is, így végül azt a megoldást választották, hogy feldíszítettek és minden szükséges technikával elláttak egy utánfutót, amelynek segítségével először november 29-én, vasárnap délután körbejárták Solymár utcáit.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt a videó:

Karácsonyi dalok

A karácsonyi zenéket játszó, fényes díszekbe öltözött autó a tervek szerint minden adventi vasárnap 16 órakor indul majd körútjára. Pontos útvonalat a szervezők nem tudnak mondani, de azon lesznek, hogy minden solymári utcába eljussanak.

Volt már hasonló kezdeményezés

A BudapestKörnyéke portálon számoltunk be még tavasszal arról, hogy a járványhelyzet és a kijárási korlátozás miatt az emberek templomokba sem tudnak járni, így a hagyományos húsvéti misék és körmenetek is elmaradnak. Az agglomeráció több teleülésén emiatt „házhoz ment a papi áldás”.

Otthonuk előtt imádkozhattak az emberek

Mogyoródon a hívek az otthonuk előtt, térden állva imádkozva fogadják Miklós atyát. Az atya a nagyszombati liturgia után rendhagyó körmenetet tartott: körbevitte az Oltáriszentséget a településen, és megáldotta a település összes lakóját.

Így tették meg az utat

Pilisborosjenőn és Ürömön sem maradt el Feltámadási Körmenet. Ott a Jézus-szobrot egy autó tetejére rögzítették, úgy tették meg az utat a településeken.

Meghatározott útvonal

A helyi atya előre meghatározta az útvonalat, így akart részt akar venni benne, az tudta, hogy mikor érkezik Jézus az utcájába, és így mikor kell kiállnia az út szélére. 

Kiemelt kép: solymaronline.hu