Az elektromos autókhoz a legfontosabb kiegészítő a töltő, aminek a segítségével “tankolhatunk”, az akkumulátort feltölthetjük, hogy a szükséges távolságokat minden gond nélkül meg tudjuk tenni. Azonban a mai töltőknek már nem csak annyi a feladatuk, hogy viszonylag belátható időn belül feltöltsék az akkut.

Mit tud nyújtani egy mai eszköz?

Az eautotoltokabel.hu töltőoszlopok, fali töltők kínálatában több modern termékkel is találkozhatunk. A gyári töltőket nem érdemes használni, amit alapból az elektromos autóhoz kapunk, legalábbis elsődleges eszközként semmiképpen sem. Vésztartaléknak, hosszabb utazás, kirándulás esetén, vagy ha olyan helyre megyünk, ahol nem biztos, hogy van a közelben töltési lehetőség, akkor tökéletes választás lehet a gyári eszköz. Ezenkívül azonban sokkal előnyösebb, ha egy saját töltőt telepítünk otthonunkba.

A mai töltők már teljes mértékben kimerítik az okoseszközök fogalmát, mivel rengeteg plusz funkció található bennük. Egyre több olyan termék van, amelyeket akár az okostelefonunk segítségével is tudunk irányítani. Persze felmerülhet a kérdés, hogy ez miért is lehet fontos egy töltő esetében? Az elsődleges cél természetesen még mindig az, hogy 100%-ra feltöltse az akkumulátort, azonban már az egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan teszi. A hálózatfigyelő eszközök, ahogy a nevük is utal rá, folyamatosan figyelemmel kísérik az épület elektromos hálózatát, hogy éppen mennyi energiát használ fel a többi háztartási berendezés.

Ez azért lehet fontos, mert így az elektromos autó töltő pont annyi áramot fog felhasználni, amennyi “szabadon” van. Nem vonja el más fontos berendezéstől, eszköztől, és a hálózat sem lesz túlterhelve. Ezzel az ingatlan energiahatékonysága is növelhető. Ha kevesebb eszköz megy (kikapcsoljuk a TV-t, a számítógépet, befejezzük a sütés-főzést), akkor több energiát tud az elektromos autó töltésére fordítani.

Hosszú távú spórolás

Egy hálózatfigyelő töltő segítségével csökkenthetjük a magas rezsiköltségeket. Az elmúlt években az energiaválság mindenkinek egyértelműen megmutatta, hogy nem szabad félvállról venni azt, hogy éppen mennyi energiát használunk. Az átlagemberek is felfigyeltek az energiahatékony, fenntarthatóbb eszközökre, berendezésekre. 

A spórolást úgy lehet igazán a legmagasabb szintre emelni, ha egy saját napelemes rendszer is be van építve. Az energia felhasználása mellett így az előállítás is teljesen zöld és persze ingyenes lesz.

Modern funkciók a töltőkben

Egy igazán okoseszköz képes arra, hogy teljesen az okostelefonnal vezéreljük. Az egész töltési műveletet időzíthetjük, beállíthatjuk azt is, hogy pontosan mennyi energiát használjon fel a folyamathoz a töltő. Elemzéseket kapunk arról, hogy mennyi ideig tartott a töltés. Egy ilyen töltő telepítését csak hitelesített szakember végezheti el.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a eautotoltokabel.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.