Külföldi munkavállalók alkalmazása Magyarországon már több éves múltra tekint vissza. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy a helyzet nagyon egyszerű és egy cég sem küzd munkaerőhiánnyal, sőt. A jelenlegi tendenciák alapján a magyar gazdaságból több tízezer munkavállaló hiányzik. Őket igyekeznek a hazai vállalatok külföldi, szomszédos és távolabbi, ázsiai országokból pótolni.

Hogyan találhatjuk meg az ideális külföldi munkaerőt?

A legegyszerűbb módja az elindulásnak az, ha profikra bízzuk. Azaz felkeresünk egy fejvadász céget, amely már kiépült közvetítői hálózattal rendelkezik, ha külföldi munkavállalókról van szó. Szerencsére több ilyen céget is találhatunk, például ott van a TERENDO munkaerő-szakértő, amely több éves tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik ezen a területen.

A fejvadász cégek pontosan tudják, hogy az egyes munkafolyamatokra, amire igény van, mely országban találhatóak a legalkalmasabb jelöltek és ígéretes munkavállalók. Ez azért sem mindegy, mivel a különböző ázsiai országokban hatalmas eltéréseket lehet tapasztalni a munkamorálban és képzettségben, ahogy a nemzetiség alapján is lehet tapasztalni különbségeket.

Természetesen az ázsiai munkavállalókról összességében elmondható, hogy nagyon sokat dolgoznak, sőt, sokszor többet akarnak dolgozni, mint amit a magyarországi törvények megengednek. Az adott munkához való motivációjuk és nyelvtudásuk viszont országonként eltérő lehet. 

Mire van szükség az ügymenethez?

Az adminisztráció mindenhol ott van, pláne egy ilyen folyamat során: a munkavállalási célú tartózkodási kérelemhez szükséges iratok közé tartozik az útlevél, előzetes megállapodás foglalkoztatóval, magyarországi szálláshely meglétét igazoló dokumentum, kiutazáshoz elégséges fedezet igazolása, teljeskörű egészségbiztosítás meglétét igazoló irat, valamint a magyarországi megélhetést igazoló dokumentumok és később munkaszerződés. 

Természetesen költségekre is kell számítani, amiről pontosabban érdemes az adott fejvadász cégnél érdeklődni, valamint kérhetünk segítséget az ügyviteli határidők betartásában is. Ebből is látszik, hogy nagy szükség van szakértőkre a folyamatban.

Miért kedvelt célpont Magyarország a külföldi munkavállalók szemében?

Az egyik legegyszerűbb oka az, hogy a többi országhoz képest az engedélykérési eljárás vizsonylag könnyű, valamint az ázsiai bérszínvonalhoz mérve magasak a magyarországi bérek. Az elmúlt 1 évben jóval megnőtt a munkaerőhiány, így hatalmas figyelem irányul a külföldi munkavállalókra, valamint az őket alkalmazó cégekre is. Ez a hiány leginkább az autóipart, az elektronikai ipart, az élelmiszeripart és a feldolgozóipart érinti. Jelenleg több mint 80.000 munkavállaló hiányzik itthon, így érdemes alternatív lehetőségek után kutatni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.