Ha valaki meghallja az “olcsó laptop” kifejezést, rögtön gyanakvóan kezdi vizsgálgatni az adott terméket. Manapság már gyakran gondolják azt az emberek, hogy a minőségkímélő és az olcsó tulajdonságok együtt járnak. Pedig ma már egy felújított, használt laptop is nyújthat olyan teljesítményt, mint egy vadonatúj.

Kiemelkedő teljesítmény évek után is

Ha megnézzük a BSTrade felújított notebookjainak kínálatát, több olyan terméket is találhatunk, amelyek könnyedén felveszik a versenyt némelyik új laptoppal. Az emberek az elektronikai eszközök esetében mindig a legfrissebb technológiát, legújabb szoftvereket keresik. Alapból ezzel semmi probléma nincs, de sokszor tapasztalhatjuk azt, hogy a felhasználók többsége nem használja ki a rendelkezésre álló technikai lehetőségeket. Egy “egyszerű halandónak” a hétköznapokban semmi szüksége a legújabb megoldásokra vagy hatalmas teljesítményre.

Ha általános felhasználásra keresünk laptopot, akkor nem érdemes a csúcskategóriában nézelődni. Az előző generációs memóriák és processzorok is kiválóan megállják a helyüket napjainkban. Az esetek többségében ráadásul a használt gépekben is ugyanazokat az alkatrészeket találhatjuk meg, mint az új termékekben, csak kedvezőbb áron.

Ma már egyre többször szempont az is a vásárlás során, hogy a fenntartható megoldásokat keressük. A modern kor vívmányainak elkészítése rengeteg energiát, pénzt és erőforrást igényel. A gyártás során nagy mennyiségű hulladék is keletkezik, aminek a kezelése komoly kihívást jelent. Ha a felújított, használt laptopokat választjuk, akkor jó, ha tudjuk, hogy egy nagy lépést tettünk a fenntartható, környezetbarát jövő felé.

Rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre

A használt laptopok piaca is széles termékpalettával rendelkezik. Könnyedén megtalálhatjuk azt a darabot, amit aztán munkához, böngészéshez, szövegszerkesztéshez vagy éppen játékhoz használhatunk. Kicsi képernyő, gyengébb paraméterek, de ultravékony, nagy teljesítményű változat is elérhető. Ezért is ajánlott végignézni az elérhető kínálatot, mert rengeteg megoldással találkozhatunk.

Vásárlás előtt természetesen fontos tisztázni az igényeket, hogy pontosan mire is van szükségünk, mit várunk el a laptoptól és mire akarjuk használni.

A használt laptopokra is jár garancia

Sokan azért félnek használt elektronikai eszközöket vásárolni, mert már nem rendelkeznek gyártói garanciával. A helyzet az a gyakorlatban, hogy egyre több márka hajlik rá, hogy a használt termékek piacát is támogassák. Ennek köszönhetően nyugodtan nézelődhetünk a felújított laptopok között. Garantáltan megtaláljuk azt, ami megfelel az igényeinknek, mindezt úgy, hogy egy nagyobb összeget spórolhatunk meg és komolyabb kompromisszumokat sem kell kötnünk “cserébe”. A használt termékeket a szakemberek is alaposan tesztelik eladás előtt.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a bstrade.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.