Élete legszörnyűbb időszakát éli Bagdy Emőke. Az ismert pszichológus fiát még októberben gyilkolták meg az Egyesült Államokban. A professzornő most először beszélt mély gyászáról.

Meggyilkolták a magyar férfit

Mint arról beszámoltunk, halálra késelték az Egyesült Államokban Bagdy Emőke fiát. Császár Zsoltot október 21-én gyilkolták meg az arizonai Phoenixben. A teológus 53 éves volt, sérülései alapján esélye sem volt arra, hogy védekezzen.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tőrbe csalták

A 18 éves elkövető azt vallotta, hogy összeveszett a nővére lakásán vendégeskedő Zsolttal, és önvédelemből döfte bele többször is a kést. Az áldozat családja megismerhette a nyomozati iratokat, s azokból kiderült: a pszichológus fiát egy rendezvényen csalták tőrbe.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

18 éves az elkövető

A bűntényt a 18 éves, két méter magas Yaalijah E. Jackson követte el, és azzal védekezett a rendőrök előtt a történtek után, hogy összeveszett a zuhanyzóból kilépő Zsolttal azon, hogy az bent hagyta a holmijait a fürdőszobában, ő pedig megijedt, hogy Zsolt rá akar támadni, ezért védekezésből halálra késelte.

Eltemették az áldozatot

A phoenixi rendőrség már nem indulati gyilkosságként, hanem összetett, csoportosan elkövetett bűncselekményként vizsgálja az ügyet. Jackson pedig, aki korábban beismerte tettét, most már furcsa módon ártatlannak vallja magát és a társaira próbálja kenni a történteket. Azóta Bagdy Emőke fiát eltemették, a gyilkosát pedig csak egymillió dollár fejében engednék szabadon.

Megszólalt a gyászoló anya

A szakpszichológus most úgy döntött, először ül kamerák elé a tragédia után, és elmondja, hogy próbál megbirkózni a gyásszal. A gyermeke elvesztését a professzor lányával, Császár-Nagy Noémivel kezdte el feldolgozni.

Zajlik a gyászfolyamat

„Azt hiszem, rajtam és Noémin is túltevő segítő ember volt a maga teológiai szolgálatában”. Elmondása szerint a gyászfolyamat nála és lányánál másképpen zajlik: míg ő inkább magába fordult és visszavonult, addig „Noémi meg akarja mutatni a világnak, mennyire értékes ember távozott közülük” – mondta Bagdy Emőke a Tények Pluszban.

Hihetetlen csapás

„Ez hihetetlen csapás. Elvenni azt, aki a húsom, vérem, sejtemből van, magzatom, testemből test. Ez semmihez sem fogható fájdalom. Erről még beszélni is… belerezdül minden testrészem”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Miért velem történik?”

„Szakemberként más megélni a gyászt – ismerem ennek a személyes szenvedését is -, nem fájdalomról beszélek, hanem szenvedésről. A szenvedés egy lelki természetű dolog, ami olyan módon teperi le az embert, olyan módon szállja meg és hatalmába keríti, hogy nem tud mögüle kikapaszkodni. Az ember szüntelenül felteszi a miért kérdést: miért és miért pont én? Miért velem történt ez?” – vallott őszintén Emőke az érzéseiről.

Kiemelt kép: Bagdy Emőke