Miért létezik a hűtlenség egy házasságban, ha egyszer a házastársak szabad akaratukból esküt tettek arra, hogy elkerülik a hűtlenség minden formáját? Sokakat érintő kérdés ez, amely nyilvánvalóan sok okra vezethető vissza, gyakran összetett problémáról van szó. Mégis rá lehet mutatni pár olyan kulcsmozzanatra, amelyek biztos, hogy nem segítik a házastársi hűség megőrzését.

Vizsgáljuk most meg a leggyakoribb tényezőket, amelyek miatt az egyik vagy mindkét fél a félrelépés mellett dönt.

Problémás kommunikáció

A házastársi hűtlenség egyik, ha nem leggyakoribb oka a kommunikáció meggyengülése. A házastársak egyszerűen kevesebbet és felszínesebb témákról beszélgetnek, mint korábban. Emiatt pedig könnyen az az érzése támadhat a feleknek, hogy silányabbá vált a kapcsolatuk, a másik már nem érdeklődik annyira, mint korábban. Ha ez huzamosabb ideig így marad, abból könnyen az lehet, hogy egyik vagy másik fél máshol keresi az érzelmi és fizikai szükségletei kielégülését. A Hancúr Párbaj erotikus társasjáték pont a fentiek megelőzésében segíthet, hiszen ez a játék segít nyíltan kinyilvánítani és megélni szexuális jellegű vágyaidat. Ez pedig újra elmélyítheti a felszínessé vált kommunikációt.

Az egyik további ok a hűtlenség mögött a kommunikáció hiánya. Ha a házastársak nem képesek nyíltan beszélgetni egymással, vagy nem érzik, hogy meghallgatják őket, akkor könnyen lehet, hogy egyikük másik úton keresi az érzelmi vagy fizikai kielégülést. A Hancúr Párbaj felnőtt társasjáték többek között ezért arat akkora sikert; kendőzetlenül elmondhatod a vágyaidat, ami hozzájárul a kommunikáció sikeréhez.

Meggyengült érzelmi kapcsolódás 

Ez szorosan összefügg az előbbi ponttal. Ha a házastársak közötti érzelmek meggyengülnek – megszűnésükről nem is beszélve –, akkor az esetek jelentős részében az egyik fél könnyen másoknál keresheti az érzelmi támogatást és az intimitást. Az érzelmi elhidegülés szintén gyakorta vezet hűtlenséghez.

Elégtelen szexuális élet

A hűtlenséghez még erősen hozzájárulhatnak a kielégületlenül hagyott szexuális vágyak is. Nem lebecsülhető szerepe van a házastársi hűség fennmaradásában annak, hogy a felek mennyire képesek fenntartani azt a szexuális tüzet és feszültséget, amely a kapcsoltuk elején még minden bizonnyal nagy lángon égett. 

Az izgalom hiánya

A rutinszerűvé vált és unalmas hétköznapok könnyen felőrölhetik a házaspárt. Ez nem minden esetben történik meg, de bizony könnyen előfordulhat, hogy valakinek nagyon hiányzik az izgalom és a szenvedély. Olyannyira, hogy ezekkel kapcsolatos vágyát máshol elégíti ki.

Mivel minden házasság egyedi, ezért a házastársi hűtlenség mögött is különböző okok állhatnak. Hogy a hűtlenséget meg tudják előzni, a házaspároknak fontos megismerniük az ezzel kapcsolatos problémákat. Őszinte és nyílt kommunikációval, a másikra való empatikus odafigyeléssel nagyobb eséllyel kerülhető el a hűtlenség.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a hancurparbaj.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.