Egyéb elfoglaltságai miatt nem tud részt venni a budapesti 3-as metró hétfői átadóján Tarlós István volt főpolgármester, pedig a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely meghívta oda, és felkérte, hogy tartson beszédet az eseményen.

Egy megálló sem marad ki

A BudaPestkörnyéke.hu foglalta össze, hogy május 22-én hétfő délutántól minden állomáson meg fog állni az M3-as metró. Ez azt jelenti, hogy Kőbányai-Kispest és Újpest-központ között a szerelvények egyetlen megállót sem fognak kihagyni. A Nagyvárad téri és a Lehel téri állomásokat a hétvégén még nem tudták igénybe venni a tömegközlekedéssel utazók, hétfő délutántól azonban ezeket az állomásokat is megnyitják az utasforgalom előtt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem járnak tovább a pótló buszok

Hétfő délutántól la pótló buszok nem fognak közlekedni. A keddi naptól fogva a pótlást segítő alternatív járatok újból az eredeti útvonalukon fognak közlekedni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Meghívták, de nem megy el

Egyéb elfoglaltságai miatt nem tud részt venni a budapesti 3-as metró hétfői átadóján Tarlós István volt főpolgármester, pedig Karácsony Gergely meghívta oda, és felkérte, hogy beszédet tartson az eseményen. A Telex megkapta Tarlós a Karácsonynak küldött levelét, amelyben megköszönte a projekt befejezését többek között Karácsonynak és Tüttő Kata alpolgármesternek is, de hosszan sorolta az ezzel kapcsolatos régi sérelmeit.

„Tetten érhető a rosszindulat”  

„Meghívását örömmel értékelem személyes gesztusként is az Ön részéről mindazokért a nemtelen és nehezen értelmezhető támadásokért, amik a metró felújítások, ill. építések kapcsán korábban ellenzéki körökből napvilágot láttak. Nem kívánom mellékelni Ön számára azt a tekintélyes irat-, és okirat halmazt, ami kicsinyítve tükrözné azokat az erőfeszítéseket, amikre kényszerítettek ezeknek a munkálatoknak az előzményei, és a megoldások megkeresése. Ezek azonban könnyedén rávilágíthatnának a támadások szánalmas, olykor nevetséges mivoltára, amelyek mögött a tudatlanság, a sandaság és a rosszindulat egyaránt tetten érhető volt” – írta Tarlós.

Tarlós gratulál  

 „Gratulálok Önnek az M3-as felújítás sikeres befejezéséhez, ami végül joggal tekinthető két városvezetés és a Kormány közös sikerének. Köszönetemet fejezem ki minden közreműködőnek, a Kormánynak, Önnek, Tüttő Katának, a BKV-nak, azon belül is elsősorban a munka zömét végző Radnai Tibor Úr vezette mérnökségnek, a BKV vezetőinek, tervezőknek, kivitelezőknek, hatóságoknak egyaránt” – áll a levél folytatásában.

Kimaradt bekezdés

Tarlós levelét először a Magyar Nemzet szemlézte, ők azonban kihagyták azt a részt, amelyben Tarlós megköszöni Karácsonyék munkáját. A cikkükben azt sugallják, hogy Tarlós azért nem vesz részt az átadón, mert a metró felújításának befejezését problémásnak tartja. Ilyen viszont nem szerepel Tarlós problémái között, amire Karácsony a Facebookon reagált.

„Miért kell viszályt szítani?”

„Miért kell hazudni és viszályt szítani azon ritka pillanatok egyikében, amikor közösen ünnepelhetnénk egy valóban közös sikert? Nekem soha nem esett nehezemre megdicsérni az elődeimet vagy akár a kormányt, ha valamit jól csináltak; ez ad hitelt a kritikáimnak, amire sajnos sokkal többször van szükség. De éppen azért, olyan jó lenne legalább néha közösen örülni valaminek. Ezt az élményt akarják most elvenni tőlünk” – fogalmazott a főpolgármester.

Óriási siker az egész országnak

„Hétfőn átadjuk az M3-as metró teljes szakaszát az összes állomással együtt. Óriási siker ez, nemcsak a jelenlegi városvezetésnek, hanem az egész országnak. Egy normális országban a legtermészetesebb dolog, hogy az önkormányzati ciklusokon átívelő beruházás záróeseményére a jelenlegi főpolgármester meghívja hivatali elődjét, aki nélkül ez a beruházás biztosan nem valósulhatott volna meg” – emlékeztetett Karácsony.  

Kiemelt kép: Tarlós István és Karácsony Gergely. Fotó: Facebook.