Minden bizonnyal érezte már mindenki, hogy hiába a sok befektetett munka, mégsem jön a várt eredmény. Ez természetesen a sportolókra is igaz lehet. Szerencsére számos cikk fogalmazódott már meg a témában, jó pár hasznos, könnyen betartható tanáccsal ellátva az érintetteket. 

A SamanSport.hu virtuális magazinját lapozgatva rengeteg érdekes írással találkozhatunk, amelyek segíthetnek túllendülni a mélypontokon. Nézzük a sikertelenség hét legfőbb okát!

Mindig más a hibás

Nemcsak a különböző sportágakban, hanem az élet más területén is igaz, hogy a negatív életszemléletet követő emberek mindig mást hibáztatnak az esetleges problémákért. Pedig nagyon hasznos képesség, ha megtanuljuk felismerni és szégyenérzet nélkül belátni hibáinkat. Ez az első lépés ahhoz, hogy ezeket a hibákat javíthassuk. Ne legyen kifogás az eső vagy a meleg, ha futásról van szó. És ne kerüljük el az edzőtermet azzal az indokkal, hogy éppen sokan vannak. Határozzunk meg egy edzési, valamint étkezési tervet, és minden erőnkkel kövessük azt!

Önvádaskodás

Íme a sokakat érintő másik véglet. Nagyban gátolhatja a fejlődést, ha minden kudarcnál önmagunkat hibáztatjuk. Ezzel csak kisebbrendűségünk és önbizalomhiányunk növekszik, így pedig nem lehet jelentős sikereket elérni. Meg kell találni az arany középutat, és meg kell tanulni a különböző szituációkat objektíven szemlélni.

Cél nélkül 

Ha nem határozzuk meg, hova szeretnénk eljutni, az utunkat nem fogja siker övezni. Sőt, maga az út is teljesen ismeretlen lesz számunkra. A cél meghatározása legyen az első lépés, ha terveinket szeretnénk megvalósítani! Ha pedig szeretnénk biztosra menni, fogalmazzunk meg további részcélokat is, hogy némi köztes sikerélménnyel motiváljuk magunkat.

Irreális elvárások

Ha irreáis elvárásokat fogalmazunk meg magunk számára – például negyvenévesen egy olimpiai aranyérmet szeretnénk szerezni -, hajlamosak leszünk rögeszmésen ragaszkodni a vágyainkhoz, pedig nagy valószínűséggel azok már nem teljesülhetnek. Nem azért, mert nem dolgozunk érte eleget, egyszerűen csak túlzottan elrugaszkodtunk a valóságtól. 

Rövidített utak

Hajlamosak vagyunk rohanó világunkban mindent azonnal akarni. Az eredményekért azonban keményen meg kell dolgozni, semmi sem pottyan csak úgy az ölünkbe. Ha ezt elfelejtjük, hajlamosak leszünk túl hamar feladni, mielőtt a fejlődés elindulna. 

A kis dolgok igenis fontosak!

Meg kell tanulnunk a kis eredményeknek is örülni, hiszen azok fognak elvezetni az igazán nagy sikerekhez. Ha nem értékeljük az apróbb dolgokat, könnyen belefásulunk a munkába, és hamar elveszítjük a lendületet, a motivációt.

Feladjuk, mielőtt megérkeznek az eredmények

Sajnos az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy türelmetlenek vagyunk és túl korán feladjuk. Ha nem érkeznek egy-két héten belül az eredmények, az nem azt jelenti, hogy nincs is értelme a küzdelmünknek, egyszerűen több időre van szükségünk!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.