A home staging a lakás eladás előtti felkészítésének művészete, amelynek célja, hogy a lehető legtöbb vevőjelöltet vonzza, és így gyorsabban és magasabb áron adhassuk el az ingatlant. A home staging nem csak díszítés, hanem befektetés is, amely megtérülhet a lakás értékének növelésével. Az utóbbi időben egyre népszerűbb lett ez a szolgáltatás, már vállalkozások épülnek erre. De miért és hogyan működik?

Mi is az a home staging?

home staging célja, hogy javítsuk az ingatlan vonzerejét úgy, hogy a potenciális vevők könnyen elképzelhessék magukat benne, és így meg akarják venni azt. A folyamat során általában művészi elemeket, festést, kiegészítőket, világítást, növényeket és szőnyegeket használnak, valamint átrendezik vagy ideiglenesen lecserélik a bútorokat. A jól végrehajtott home staging a tekintetet a vonzó részletekre irányítja, miközben elrejti a kevésbé vonzóakat. A home staging ma már elérhető szolgáltatás bárkinek például a teljes körű ingatlankezelés részeként vagy önmagában is.

Miért működik?

A home staging tudományos magyarázata az, hogy a lakás eladásakor nem csak az ingatlan fizikai tulajdonságai számítanak, hanem az is, hogy milyen érzelmeket vált ki. A vevők gyakran nem racionálisan, hanem ösztönösen döntenek arról, hogy melyiket válasszák, és ez alapján alakítják ki azt is, hogy mennyit hajlandóak fizetni érte. A home staging segít abban, hogy a lakás kellemes, meghitt és otthonos hangulatot árasszon, amely pozitív érzelmeket vált ki a vevőkből, és növeli a lakás iránti kötődésüket. Olyan pszichológiai trükkökkel is él, mint például a tér növelése, a fényerő fokozása, a színek harmonizálása, a rend és a tisztaság megteremtése, a személyes tárgyak eltávolítása és a lakás egyediségének kiemelése. Ezek mind befolyásolják a vevők észlelését, ítéletét és döntését, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakás kiemelkedjen a többi közül, és magasabb árért kelhessen el.

Miért éri meg?

A home staging tehát nem csak egy esztétikai, hanem egy tudományos folyamat is, amely a lakáseladás sikerét szolgálja. A szakemberek állítása szerint a home staging akár 10%-kal is növelheti a lakás árát, és gyorsabban eladhatóvá teheti azt. Egyre nagyobb nemzetközi elterjedése és népszerűsége is bizonyítja, hogy ez egy hatékony és kifizetődő módszer a lakáseladás területén.

Képek forrása: canva.com

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az immocto.com oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.