Miklósa Erika teljesen kiakadt, hogy Rost Andrea fellépett Magyar Péter egyik gyűlésén. Az operaénekesnő azt mondta, hogy kolléganője művészi reputációja teljesen összeomlott azzal, hogy egy politikai rendezvényen lépett fel. Miklósa Erika 2010 óta több Fidesz által rendezett eseményen lépett fel, többek közt minden évben élőben hallgatja Orbán Viktor évértékelőjét a Várkert Bazárban.

Rost Andrea szereplése

Miklósa Erika a napokban interjút adott a Négyszemközt című YouTube csatornán elérhető műsorban. A beszélgetés alatt szóba került Rost Andrea szerepe Magyar Péter rendezvényein. A műsorvezető megkérdezte, hogy Miklósa Erikától, hogy mire gondolt, mikor meglátta Rost Andreát énekelni Magyar Péter által szervezett demonstráción. A Kossuth-díjas operaénekesnő először azt mondta, nem szeretné kommentelni a dolgot, majd mégis megosztotta a témával kapcsolatos véleményét.

A művészettel kell foglalkozni

„Ez az ő élete. Én ezzel nem értek egyet, de hát ez… Nem az ő dolga, én mindenkinek ezt mondom” – mondta, majd arról beszélt, szerinte mi egy művész dolga: az, hogy kizárólag a művészetével foglalkozzon.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem lépne fel

„Ha ilyen típusú rendezvényeken jelenik meg valaki, az nem a művészetről szól számomra. Nem hiszem, hogy én ilyen jellegű rendezvényen feltűnnék. Ez szerintem nem jó húzás, az biztos. Senkinek sem” – mondta Miklósa Erika.

Összeomlott a reputációja

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e azóta Rosttal, nemmel felelt, és hozzátette, szerinte pályatársa nem is lenne kíváncsi a véleményére, de ő biztosan azt tanácsolta volna neki, hogy ne lépjen fel a politikai rendezvényen. ”Nem szerencsés, mert az a fajta művészeti reputáció, amit ő hozott magával eddig, az most egy tollvonással összeomlott. De ez tényleg nem az én dolgom, maradjunk ennyiben. Inkább azt mondom, hogy sajnálom” – zárta le a témát Miklósa Erika.

Orbán Viktor évértékelője

Miklósa Erika állandó vendége Orbán Viktor évértékelő beszédeinek. Két évvel ezelőtt, az első sorból hallgatta a miniszterelnököt, Nagy Feróval és Tóth Gabival. Több olyan rendezvényen is fellépett, amelynek vendége Orbán Viktor volt. Az operaénekesnő idén februárban is vendégként vett részt a Várkert Bazárban.

Miklósa Erika a Várkert Bazárban

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Remegett keze-lába

2019-ben a szabadkai zsinagóga avatásán, a Ripost akkori beszámolója szerint azt mondta, „remegett kezem-lábam, hiszen megannyi ismerős figyelt a közönség soraiból. Megtisztelő volt az is, hogy Orbán Viktor külön ezért a koncertért utazott ide”.

Rost Andrea nem bánja

Rost Andrea áprilisban úgy nyilatkozott, amikor Nagy Ervin felhívta, hogy énekeljen a Magyar által szervezett tüntetésen, először átfutott az agyán szereplése esetleges következménye, hogy mi lesz másnap, de végül pont azért vállalta, mert így boldogan tud a tükörbe nézni. Amikor a helyszínen a békés tömeget látta, biztos volt abban, helyesen döntött.

Operaházi pályázat

2023-ban, 11-en pályáztak a Magyar Állami Operaház főigazgatói pozíciójára. Köztük Miklósa Erika és Rost Andrea is. A bizottság javaslatai alapján hárman voltak esélyesek a posztra, az egyik volt közülük Miklósa Erika. Ókovács Szilveszter neve nem szerepelt a szakmai javaslatban, a minisztérium mégis az ő mandátumát hosszabbította meg 2028-ig. Ezután Rost Andrea felmondott az Operaházban, Miklósa Erika pedig méltatlannak nevezte a pályázati döntést.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: