A kinetoterápia olyan orvosi gyógytorna, amely során speciális gyakorlatokkal helyre lehet állítani a különböző sérüléseket, elveszett funkciókat, illetve könnyedén meg lehet előzni vele a kóros állapotokat. A gyógytorna egyszerre fejleszti és tökéletesíti a motoros képességeket, sikeresen legyőzve nagyon sok mozgásszervi betegséget.

A felnőttek körében a leggyakoribb probléma az izomfájdalom, amely a munka, vagy általában az ingerszegény életmód következtében alakul ki. Ezért a gyógytorna Budaörsön olyan speciális masszázsszolgáltatásokat hozott létre, amely célja a fájdalom enyhítés a test minden területén. A gyógytornászok minden páciens számára speciális, világos célkitűzések alapján összeállított programokat kínálnak hosszú távra, a hatékony és gyors felépülés érdekében.

Előtérben a betegek funkcionális képességeinek helyreállítása

A gyógytorna nagyon előnyös sokféle betegség esetében, legyen az a végtagokat érintő traumás sérülés, ízületi betegség, reumás panasz, izomprobléma, stroke, szív-, légzőszervi betegség, ortopédiai probléma vagy testtartási deformitás. A gyógytorna az életminőséget és egészséget megőrző terápiaként is ismert, melynek célja a beteg funkcionális képességeinek újbóli helyreállítása. Mégis a leggyakrabban orvosi gyógyulás céljából fordulnak gyógytornászhoz, a szervezet trauma vagy betegség által érintett funkcióinak és képességeinek helyreállításáért. 

Legyen szó műtét utáni, poszttraumás gyógyulásról, bizonyos betegségek vagy állapotok után, a program mindig egy teljes és komplex értékelésből indul ki. A klinikán minden egyes beteg egyéni kezelésben részesül, figyelembe véve a korát, alkatát, állapotát, az általa végzett tevékenység típusát, a betegség stádiumát és egyéb fontosnak vélt állapotok fennállását. Az értékelést követően gyorsan elkészül egy speciális program a kezelés azonnali megkezdéséhez.

A gyógytorna előnyei a mozgásszervi panaszok kezelése mellett számosak lehetnek:

– a testtartás korrekciója;

– izomerő visszanyerése és izomtónus megőrzése;

– az ízületek mozgékonyságának visszanyerése vagy növelése;

– szív-légzés helyreállítása;

– az erőkifejtési kapacitás javítása és fenntartása;

– csontok és ízületek egészségének javítása;

– testi-lelki komfortérzet növelése;

– fájdalomcsillapító terápia;

Fájdalomcsillapítás mindenkinek

A felnőttek körében a leggyakoribb probléma a mozgásszervi fájdalmak, a test különböző területein, érintve a gerincet, hátat, nyakat, vállat, csípőt és térdet. Ez főleg azoknál az embereknél figyelhető meg, akik irodában dolgoznak, sok időt töltenek a lábukon, vagy folyamatosan súlyt kell emelniük. Emellett a sportolók is gyakran szembesülhetnek izom-összehúzódásokkal, akiknek rendszeres állandó gyógytornára lehet szükségük a jó közérzet helyreállításához.

A gyógytorna egy olyan technika, amely nagyon hatékonyan enyhíti a fájdalmat. A MozgásKlinikán 5 féle típus áll a páciensek rendelkezésére, a legnépszerűbb a McKenzie torna, a stabilizáló gyógytorna, a rehabilitációs-, sportrehabilitációs és Schroth torna.

Ezek megfelelő alkalmazásának pozitív hatásai hamar megmutatkoznak, már a kezelés kezdeti szakaszában. A gyógyulást terv minden esetben személyre szabott és a beteg valós igényein alapszik, akár egy kisebb rándulásról, akár egy komolyabb mozgásszervi panaszról van szó. Ezért a terápiás foglalkozások egyénileg vannak kialakítva, hogy a terapeuta figyelme 100%-an csak egy páciensre korlátozódjon!

Képek forrása: freepik.com

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a budaors.mozgasklinika.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.