Ha a lakás csinosítgatása feladat, sőt mondjuk úgy, hogy teher, akkor természetes, hogy a cél minél előbb letudni az egészet. De miért ne lehetne kellemes, üdítő elfoglaltság, aminek igazán soha nincsen vége, és ami épp a nyitottsága miatt teszi lehetővé a megújulást, a fejlődést, a szépítő változtatást? Ez az a mentalitás, ami helyet biztosít az újdonságoknak, a lakáskultúra kiteljesedésének.

Mindig van új a nap alatt?

Igen, a bútor világában legalábbis mindenképpen. A gyártók újra és újra képesek előrukkolni olyan megoldásokkal, amik ténylegesen szemeket gyönyörködtetőek, miközben nyilvánvaló módon a funkcionalitás sem sérül. Tehát jó ötlet folyton résen lenni, és a legújabb ajánlatokat monitorozni. Az, hogy aktuálisan milyen a közvetlen környezet hangulata, pláne ami a berendezéseket illeti, tulajdonképpen csak ideiglenes állapot. Ami folyton módosítható, öltöztethető, alakítható. Ez a szép ebben! Mert persze meg lehet várni azt a pontot, amikor már a szükség motiválja a bútorcserét, de miért ne lehetne ezt egy az egyben megelőzni? Mondjuk úgy, hogy a csinosítgatás, vagy nevezzük berendezésnek soha nem áll le, hanem kíváncsiságtól hajtva folyton ott az az opció a „levegőben”, hogy valami újjal gazdagodhat a hely és a tér. Ez a fajta nyitottság csodákra, meg persze csodás otthonok megvalósítására képes.

Mi számít változtatásnak?

Sokan azt gondolják, hogy az a valami, az a nagy lépés, ha rögtön a lakás legnagyobb bútorának a talpára ragasztanak útilaput. Pedig nem! Olykor a kifejezetten apró újítások azok, amik a legnagyobbat szólnak. Nem kell rögtön az egész gardróbot átvariálni vagy éppen a konyhabútort kicserélni. Ez is egy lehetőség igen. De kicsiben is el lehet kezdeni az álmok megvalósítását, aztán a mozaikok úgyis idővel összeállnak. Például egy stílusos szőnyeg vagy díszpárna annyit képes dobni a háló, nappali hangulatán, ami szavakkal aligha leírható. De egy polcrendszer is teljesen új arcát emelheti ki az amúgy túl jól ismert falszakasznak. Arról nem is beszélve, hogy egy előszobafal milyen horderejű változást jelenthet, és mekkora komfortbeli ugrást hozhat magával.

A hasznos kiegészítők sem mindegy, hogy milyenek. A legtöbben úgy vélik, hogy ahol a praktikumé a főszerep, ott az esztétikusságnak leáldozott. De nem, ez egy óriási tévedés! Miért ne lehetne példának okáért egy mosdókagyló, egy csaptelep vagy történetesen egy létra olyan kidolgozású, ami illik a környezetéhez? Tehát nem pusztán a funkcionalitásával járulhat hozzá a közeghez, hanem igen, a megjelenésével is.

Aztán természetesen bátran jöhetnek a nagyobb léptékű döntések. A szekrény átvariálása például kétségtelenül nagy falat, de a megfelelő ágy kiválasztása is időt, energiát igényel. De megéri a nézelődést, mert a végeredmény mind kényelme, mind szépsége nem egy percre szól! Azok a bútorok, amik láthatóan révbe értek, mert sem hasznosság, sem kellem tekintetében nem szenvednek hiányt, garantáltan évtizedeken át jó szolgálatot tesznek, és persze gyönyörködtetik a szemeket mindenki legnagyobb megelégedésére!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.