Tűz ütött ki Papadimitriu Athina házában még december közepén. A színésznőnél se víz, se áram nincs, emiatt nem is tudja fűteni a lakást. A biztosító szerint több milliós a kár, csak egy alapos felújítás után tud majd újra visszaköltözni otthonába.

Jöttek a tűzoltók

A színésznő egyik hajnalban hatalmas zajra ébredt, és azt vette észre, hogy ég a háza. A színésznő rögtön hívta a 112-t. Három tűzoltó, illetve az egy mentőautó azonnal a segítségére indult, miközben a diszpécser próbálta nyugtatgatni.  A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiugrott az ágyból

„Éreztem, hogy valami nagy baj van, azonnal kiugrottam az ágyból, mentem a hang felé, a folyosót már beborította a füst, de mentem tovább, és ahogy a kazánházba benyitottam, már méteres lángok álltak, mint egy indián máglya” – mondta a tűzeset után a színésznő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A lányánál lakik

Athina azóta sem tudott visszaköltözni a házában, a közelben élő lányánál lakik. „Az egész házban azóta sincs víz és villany, emiatt fűtés sem. A víz hordása még nem lenne olyan nagy gond, van ebben gyakorlatom, az ivóvizet eddig is behordtam. A többi nélkül viszont nem tudok meglenni. Ha nyár lenne, könnyebb dolgom volna…

Több milliós a kár

Biztosító már felmérte a kárt, amely az előzetes becslések szerint több milliós összegű. „A biztosító már volt kint, felmérte a kárt. Pontos összeget nem állapított meg, de biztos, hogy milliós nagyságú. Leégett a kapcsoló, a bojler és az egész házat festeni kell, mert a füsttől a fehér falak mind kormosak lettek. A villanyszerelő is volt már kint. Bízom benne, hogy márciusra sikerül mindent teljesen rendbe hozni” – mondta a színésznő.

Nagy szerencséje volt

„Nagy szerencsém volt, hogy ennyivel sikerült megúsznom és nem lett nagyobb baj. Egyedül voltam, talán emiatt is éreztem, hogy nagyon gyorsan cselekednem kell. Akkor fel sem fogtam, mi történik, most, utólag, hogy látom a kárt, gondolkodom sokat a történteken, és érzem, hogy kezdek ebben az egészben összerogyni. Ugyanakkor nem szoktam sokáig búslakodni, most is azon dolgozom, hogy minél előbb helyreálljon minden”.

Ez lehetett a tűz oka

A tűzeset után a színésznő azt hitte, hogy a kazánban lévő lángok okozták a pusztítást. Most azonban kiderült, hogy erről szó sincs, egy elektromos hiba vagy zárlat okozta a tüzet.

Többször elöntötte a víz

A színésznő házat már négyszer öntötte el a víz. A színésznő Tahitótfalván lakik, viszonylag messze van a Dunától, de ennek ellenére, ha megemelkedik a folyó szintje, akkor a házban is feljön a víz.  “Soha nem volt még ekkora a víz, bár alaposan felkészültünk az árra. Kipucoltattam az emésztőt, és biztonságos helyre szállíttattam a biztonságos dolgokat. Először a WC-ben tört fel, aztán betört a házba és egyre csak emelkedett a vízszint” – mondta a színésznő 2013-ban.  Akkora víz volt a házában, hogy már a villanyórát is elérte. Ekkor kikapcsoltatta az áramot. 4 napig éltek víz és áram nélkül.  A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Papadimitriu Athina háza – Forrás: BPK montázs