A cross motorokról elsőre a féktelen száguldás, a különböző terepeken történő gondtalan motorozás jut eszünkbe, ami azért rejteget némi veszélyt magában, és szükség van egy kis bátorságra is hozzá. A gyakorlatban azonban egyáltalán nem egy veszélyes kikapcsolódásról van szó, ha betartjuk az előírásokat, és rendelkezünk a szükséges védőfelszereléssel.

Miért jó ajándék a gyerek cross motor?

Még mielőtt belemegyünk az előnyeibe, érdemes beszélni arról, hogy egyáltalán mi a cross motor, és hol lehet beszerezni őket. Ha gyerek motor, akkor ideális választás például a Szigetmotor oldala, ahol minden terepre és korosztályra találhatunk megfelelő modellt. Elég egy kis böngészés, elolvasni pár véleményt, esetleg szakember véleményét kikérni, és máris leadhatjuk a rendelést, pár napon belül pedig már a gyermek rendelkezésére áll a cross motor.

Valószínűleg már sokan láttak ilyen motorkerékpár-típust. Kifejezetten terepre készítették őket, ez egyértelműen látható a felfüggesztésen a gumi kialakításán is. Kényelmesen lehet velük utazni szinte bárhol, a féktelen száguldozás semmihez sem hasonlítható, nem megfeledkezve arról, hogy ma már nagyon biztonságos ez az egész. Hasonlóan a quadokhoz, szinte bármilyen terepen helytállnak, és manapság már nemcsak felnőttek használhatják őket, hanem a gyerekeknek is ideális kikapcsolódást nyújthatnak.

A gyerek cross motor előnyei

Mint ahogy szinte minden járműnek, úgy a cross motornak is az egyik legnagyobb előnye az, hogy kizárólag a szabadban lehet használni őket. Ami azt jelenti, hogy a segítségével végre kicsalogathatjuk a gyermeket a szobájából, hisz manapság nagyon sok időt töltenek az okostelefon és a számítógép előtt. 

Egy születésnapra vagy más különleges alkalomra ideális ajándék, ami mindenképpen felkelti a figyelmét a legkisebbeknek is, és izgatottan fogják várni azt, hogy kipróbálhassák, tesztelhessék, és végre mehessenek vele még egy kört.

Még arra is van lehetőség, hogy az egész családnak legyen egy-egy cross motorja, és bizony közösen is lehet száguldozni, ami ma már egyáltalán nem veszélyes. Minimális kockázat természetesen van, de ha betartjuk az előírásokat, és a megfelelő védőfelszerelést használjuk, akkor legfeljebb annyira kockázatos, mint a csúszdázás vagy a hintázás.

Hány éves gyermeknek ajánlott a cross motor?

A cross motorok nincsenek korhoz kötve, inkább általános ajánlásokkal találkozhatunk. Általában legalább 5-6 évesnek lennie kell a gyermeknek, mivel szükség van egy minimális magasságra és fizikai felkészültségre. Kifejezetten ajánlott minél hamarabb elkezdeni, mivel így a gyermek könnyedén beletanulhat a vezetés rejtelmeibe. Természetesen vásárlás előtt feltétlenül tájékozódjunk, és keressük meg az ideális modellt!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.