Mindegy, hogy fiúnak vagy lánynak keresünk szandált, kiválasztani a megfelelőt nem annyira egyszerű, mint azt gondolnánk. Nem mindegy, hogy milyen lábbeli kerül az amúgy még fejlődésben és növésben lévő lábakra. Pár szempontot tehát mindenképpen érdemes mérlegelni, mielőtt szülőként döntésre jutunk. 

Ebben a cikkben abban segítünk, hogy mik azok a dolgok, amikre mindenképpen figyelnünk kell szandál vásárlása esetén. 

Miért más a nyári szezon előtt cipőt venni, mint más évszak beköszöntekor?

A nyári szezonban a tudatos szülők nagy kihívás elé néznek, hiszen el kell dönteni, hogy milyen lábbelit adnak a kicsikre a meleg hónapokban. Fontos tényező ugyanis, hogy ebben az időszakban igen forróak lesznek a napok, így nem kerülhet ilyenkor is zárt és meleg lábbeli a tappancsokra. A Borgo.hu gyerekszandál és papucs modellei között azonban mindig akad tökéletes darab, amelynek bármelyik gyerkőc örülni tud. 

Persze otthon és a ház körül sokszor úgy gondoljuk, hogy a legjobb, ha cipő nélkül flangálnak a kicsik, így jobban élvezhetik a meleget és a szabadságot. Nem fülled be a lábuk, így a fejlődésben lévő talpizmok is könnyebben dolgoznak. Emellett a lurkók amúgy is nagyon élvezik, ha a selymes fűszálak végig csiklandozzák a talpukat. Viszont nem csak otthon tartózkodunk ilyenkor, a nagyvilág sok mindennel várja őket és a szülőket a nyári időszakban, így nagyon fontos megtalálni a tökéletes lábbelit. Bármilyen területen trappolnak végig, jó, ha tartja a bokát, kényelmes és biztonságos. 

Mire figyeljünk ilyenkor?

A járdán lévő szennyeződések, törött üvegdarabok, szemetek mind veszélyforrást jelenthetnek, a meleg idő miatt viszont nem lesz szükség zoknira és zárt cipőre, így óvatosabbnak kell lennünk. Főleg, ami a talprészt érinti, hiszen zokni hiányában nincs plusz védőréteg, nem árt, ha a talp vastag és erős, nem hatol át rajta semmilyen éles dolog.

Nem felejthetjük el továbbá azt sem, hogy egészen másfajta szandira van szükség babakorban és gyermekkorban. Amikor már valamivel stabilabban járnak a kicsik, úgy már megint más kérdés, hogy milyen lábbelit adunk rá, hiszen míg babakorban még felügyeljük, hogy merre járnak, addig 3-4 évesen már nyugodtan elengedjük őket az udvaron.

Milyen szandált vegyünk akkor?

A legjobb egy elöl nyitott, hátul zárt modell, hiszen ez biztosítja a stabil tartást, jól szellőzik és ami a legfontosabb, hogy támasztja a bokát és a talpat. Ez a típus 4-5 éves kortól javasolt, amikor már stabilan állnak a lábukon a kicsik. Remek megoldás bedőlő és süllyedő boka ellen, amit az úgynevezett szupinált szandikkal könnyen lehet korrigálni. 

A másik nehéz kérdés a méret, hiszen a folyton növésben lévő tappancsokra szandit venni nem egyszerű. A kényelem minden lurkó számára fontos, így egy túl szűk és sarokrészt törő és nyomó szandál korlátozza őket a mozgásban. Éppen ezért fontos törekedni a jó méretre, ami optimális esetben olyan, ahol a nagylábujj 1 cm-es távolságra van a szandi orrától. Ilyenkor nem kell félni, hogy kényelmetlen lesz a lábbeli, nem lesz se túl nagy, se túl kicsi, a csatok és a tépőzár pedig jól rögzítik majd a lábfejet.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.