A legtöbb rendezvényen talán észre sem vesszük, pedig a biztonsági szolgálatok rendkívül fontos feladatot látnak el, hogy a közönség tagjaként mindvégig jól érezzük magunkat. Milyen konkrét esetekben tanácsos biztonsági céget alkalmazni, ha rendezvényszervezésre adjuk a fejünket? Alábbi cikkünkből pontosan kiderül!

1. Ha minél magasabb színvonalú rendezvényt szeretnénk biztosítani 

Legyen szó koncertről vagy sporteseményről, a rendezvényre ellátogatók csak akkor szórakozhatnak felhőtlenül, ha tudják, hogy baj esetén azonnali segítséget kapnak. A biztonsági szolgálatot ellátó alkalmazottak szüntelen éberséggel figyelik a tömeget, és szükség szerint pillanatok alatt közbelépnek, hogy megfékezzék a problémákat. Ennek köszönhetően mindenki biztonságban töltheti az idejét, a közönség problémás tagjai pedig nagy valószínűséggel kétszer is meggondolják, hogy szeretnének-e bajba keveredni.

A megfelelő biztonsági cég kiválasztása tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy a résztvevők valóban biztonságban és felszabadultan érezzék magukat. Mindig mérjük fel pontosan az igényeinket, és válasszunk megfontoltan biztonsági szolgálatot, hogy a rendezvényünk után mindenki elégedetten, pozitív élményekkel gazdagodva távozhasson a helyszínről.

2. Ha nagyobb közönségre számítunk

Amennyiben nem egy szűk körű, hanem igazán nagy tömeget vonzó eseményt szervezünk, szintén fontos, hogy szakemberekre bízzuk a rendezvény biztosítását. Így megelőzhetjük a tömegjeleneteket, amelyek egyes esetekben rendkívül súlyos következményekkel is járhatnak. A tapasztalt biztonsági őrök már pontosan tudják, hogyan kell a kedélyeket lecsillapítani és a tömeget hatékonyan kezelni, ezért akár csírájában elfojthatják az események eszkalálódását.

3. Ha este tartjuk a rendezvényünket

Az éjszakai életben, például a szórakozóhelyeken sokkal gyakoribbak a kisebb-nagyobb konfliktusok, mint a nappal tartott rendezvényeken. Éppen ezért fontos, hogy biztonsági szolgálat segítségével fékezzük meg a nézeteltérések kialakulását. A késő esti eseményeken még éberebbnek kell lenniük a biztonsági cég tagjainak, hiszen a rossz látási viszonyok közepette is észre kell venniük, ha egy-egy társaság összeszólalkozik, vagy valaki akár önhibáján kívül is rosszul lesz.

4. Ha az esemény helyszíne nem a legbiztonságosabb környéken található

A kevésbé biztonságos városrészekben több veszélyes ember érkezhet a rendezvényünkre, akik lehet, hogy alapvetően nem is lépnének be a helyszínre, csupán a környéken járnak, és kedvet kapnak hozzá. Ebben az esetben is nélkülözhetetlen, hogy a biztonsági őrök akár már a beléptetés során kiszúrják a potenciális bajkeverőket, és szükség szerint meg is tagadják a beengedésüket.

TIPP: Tegyünk meg mindent a veszélyes egyének eltántorítása érdekében. Eseményünket promózzuk szigorú dress code és szabályzat előírásával, hogy még csak véletlenül se forduljon meg a bajt keresők fejében a helyszínre való ellátogatás. A problémát gyakran sokkal könnyebb megelőzni, mint kezelni, ezért ne sajnáljuk az időt a biztonsági előkészületekre.

5. Ha a rendezvényünkön alkoholt fogyasztanak a résztvevők

Végül a legfontosabb: ha a közönség tagjai várhatóan a rendezvényre való belépés előtt vagy közben is alkoholt fogyasztanak, akkor a biztonsági szolgálat alkalmazása elkerülhetetlen. Ugyanis alkohol hatása alatt akár egy véletlen súrlódás vagy félreértett mondat is fizikai konfliktushoz vezethet, ilyenkor pedig csakis a tiszta fejjel gondolkodó biztonsági őrök hűthetik le a kedélyeket.

Számos alkalommal a biztonsági szolgálat emberei még a baj megtörténte előtt figyelmeztetik a túlságosan hangoskodó vagy az agresszivitás jeleit mutató vendégeket, aminek köszönhetően a többi résztvevőt nem éri atrocitás az eseményeken.

A fenti esetekben mindenképpen érdemes biztonsági céget alkalmaznunk, hogy megelőzzük a problémákat, illetve teljes mértékben gondoskodjunk a résztvevők testi épségéről és vagyontárgyaik megóvásáról. Írjuk össze az eseményünkkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, például a közönségünk várható létszámát és a résztvevőkre jellemző átlagos tulajdonságokat, majd keressünk meg több potenciális biztonsági szolgálatot is. Válasszunk körültekintően, hiszen a rendezvényünk sikere múlik a biztonságon!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.