Nem csupán az energiaszámláját csökkentheti, hanem a környezetét is kímélheti, amennyiben lecseréli a hagyományos villanykörtéket költséghatékony és korszerű halogén vagy LED fényforrásokra.

A halogén fényforrások változtatható fényerejű lámpában is használhatók, valamint kedvező az áruk is. Azokban a helyiségekben célszerű alkalmazni, ahol viszonylag gyakori a ki- és bekapcsolás, és csak rövid ideig kell világítani.

A LED fényforrás nem melegíti a környezetét, és bekapcsolás után rögtön eléri a fényerejét, az élettartama több tízezer óra.

Váltson korszerű LED fényforrásra!

Amennyiben még nem cserélte le a hagyományos izzóit a MÖBELIX energiatakarékos fényforrásaira, tegye meg minél előbb. Nemcsak a pénztárcát kíméli hosszú távon, hanem a LED több fényt is produkál, mint egy hagyományos égő. Több tízezer óra után sem veszítenek a fényerejükből. A sűrű bekapcsolás, kikapcsolás sem rövidíti meg az élettartamukat. További előnyük, hogy nem tartalmaznak semmilyen mozgó alkatrészt, gázt és higanyt sem.

Bekapcsolás után rögtön teljes fényerővel világítanak, és mivel nagyon kevés hőt termelnek, a környezetüket sem melegítik fel. Ha esetleg aggódna, hogy a meglévő világítótesteket, lámpákat is le kell cserélnie, teljesen felesleges, hiszen a LED fényforrások tökéletesen illeszkednek a meglévő rendszerekbe. A LED ellenálló, ha véletlenül elejti, akkor sem lesz semmi baja, ellenben egy hagyományos villanykörtével, ami összetörik. Hosszú élettartammal rendelkeznek, 35.000-50.000 óra közötti időtartammal.

A halogén fényforrás tulajdonságai

A halogén izzók előnye, hogy alacsony a beszerzési áruk, strapabírók, hosszú élettartammal rendelkeznek, kiváló a színvisszaadási képességük, energiatakarékosak. A halogén izzókra magasabb hőmérséklet jellemző, ezért a búrájuk kvarcüvegből készül.

Hátrányuk a LED fényforrásokhoz képest a valamennyivel rövidebb élettartam. A lakásnak azon helyiségeibe érdemes használni, ahol a sűrű ki- bekapcsolás mellett viszonylag rövid ideig kell csupán világítani, például a kamrában, WC-ben, pincében, padláson.

Milyen egyéb fényforrásra lehet szüksége otthonában?

Ha elege van a szúnyogcsípésből és nyugodt estét szeretne, akkor cserélje le a hagyományos izzóját szúnyogriasztós fényforrásra, ami használat közben olyan sárga fényt bocsájt ki, amit nem szeretnek a vérszívók. Sokkal környezetkímélőbb megoldás az elektromos szúnyogriasztóknál, arról nem is beszélve, hogy kellemes fényt sugároz.

Bizonyos lámpatestek megkívánják a különlegesebb izzókat, amelyek nem csupán fényt biztosítanak, de dekorációs feladatot is ellátnak, például gyertya formájú falikaron jól mutat a foglalatban a gyertyaláng formájú izzó vagy egy indusztriális stílusú lámpatestben a látszó izzóval rendelkező fényforrás.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.