Akár a gyakori pattanások leküzdésére vágyunk, akár egy megbízható gyógymódot keresünk a zsíros bőr kezelésére, a szalicilsav mindkét esetben ideális választás. Ez a kiváló kémiai hámlasztó mélyen behatol a bőrbe, hogy segítse annak működését.

Röviden a szalicilsavról

A szalicilsav egy béta-hidroxisav (BHA), amely egyfajta hámlasztó sav. A másik típus az AHA vagy alfa-hidroxisav, mely olyan összetevőket tartalmaz, mint a glikol és a tejsav. A szalicilsav gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, olajban oldódó anyagként pedig mélyebben képes behatolni a bőrbe, mint a vízben oldódó AHA összetevők.

Gondoskodj bőröd szépségéről és egészségéről, és szerezz be kiváló szalicilsav-tartalmú arcápolókat a helloskin.hu weboldaláról!

A szalicilsav legfőbb előnyei

Bárki használhatja a szalicilsavat, de különösen hasznos a zsíros vagy pattanásos bőrűek számára. Ez a különleges anyag mélyen behatol a pórusokba, fellazítja az elhalt hámsejteket, és kitisztítja az eltömődött pórusokat. Emellett csökkenti a faggyúkiválasztást, a gyulladást és a bőrpírt, valamint javítja a bőr megjelenését, csökkenti a foltokat és segít megelőzni a mitesszerek és pattanások kialakulását.

Mivel olajban oldódik, a szalicilsav behatol a pórusokba, és feloldja a felesleges faggyút és szennyeződést, így ideális a zsíros és pattanásos bőr számára. A gyulladáscsökkentő hatás segíthet abban, hogy a bőr kevésbé tűnjön vörösnek és gyulladtnak. Az általános hámlasztó hatás elősegíti, hogy az arcbőr fényesebbnek és simábbnak tűnjön, és lehetővé teszi a többi bőrápoló termék hatékonyabb behatolását a bőrbe. A szalicilsav hatékonyan eltávolítja az elhalt hámsejteket azáltal, hogy kémiailag hámlasztja a bőr felső rétegét. 

A mitesszerek akkor keletkeznek, amikor a felesleges olaj elhalt hámsejtekkel keveredik, és dugót képez, amely eltömíti a pórusokat. Keratolitikus tulajdonságainak köszönhetően a szalicilsav mélyen behatol a bőrbe, hogy feloldja ezeket a kellemetlen dugókat.

Hogyan alkalmazzunk szalicilsav-tartalmú kozmetikumokat?

A szalicilsav megtalálható számos arclemosóban, tonikban, hidratálókban, arcmaszkokban és tapaszokban is. A szalicilsavat a legjobb, ha egy arctisztítóba építjük be gyengéd hámlasztás céljából, vagy egy olyan kezelőszérumba, amely a pattanásokra hajlamos bőr kiegyensúlyozottságát és kontroll alatt tartását szolgálja.

Érzékeny bőrűek számára a napi vagy rendszeres használat potenciálisan kiszáríthatja, vagy akár károsíthatja a bőr védőrétegét. Éppen ezért az érzékenyebb bőrtípusúak esetében óvatosan kell ezt használni, és a tolerancia mértékének növekedésével emelni a használat gyakoriságát is. Természetesen nem érdemes elfeledkezni a fényvédő alkalmazásáról sem, mely a bőrápolási rutin utolsó és rendkívül fontos része!

Szerezz be kiváló magyar és koreai kozmetikumokat a helloskin.hu honlapjáról, és próbáld ki a remek szalicilsav-tartalmú termékeket!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.