Csodás élmény, amikor a baba megszületik és végre családtaggá válik. Előtte azonban minden fontos holmit be kell szerezni annak érdekében, hogy a picivel kényelmes legyen az élet. Érdemes már jó előre kigondolni, hogy mire is lesz szükség, hogy ne maradjon az utolsó pillanatra.

Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy egy újszülöttnek nem kell sok holmi, hiszen az első időszakban úgyis csak eszik és alszik. Hamar rádöbbenünk azonban, hogy ez mennyire nem így van, és egy pici babának is sok mindenre lehet szüksége.

Ezt az írásunkat azért készítjük, hogy segítsünk sorra venni a legfontosabb babaholmikat. Mik az alapvető dolgok, amik nem hiányozhatnak a mindennapokból? Ezt a kérdést vesszük most górcső alá, ezzel egy kis útmutatót adva. 

Altatás

Első körben azokat a holmikat érdemes beszerezni, amik a mindennapos tevékenységekhez szükségesek. Többek között ilyen az altatás.

Egy újszülött az első hetekben, hónapokban rengeteget alszik. Napközben ideális lehet számára egy kényelmes babafészek, ami az anyaméh meleg és biztonságos közegére emlékezteti. Ebben szinte bárhova leteheted, az ágyra, a kanapéra, sőt még akár a játszószőnyegre is. 

Az esti órákban, miután elringattad a karodban, a kiságy a legjobb alvóhely a pici számára. Fontos, hogy legyen egy olyan ágyneműje, ami kényelmessé teszi számára az alvást. Mindenképp bababarát anyagból készüljön, kiváló légáteresztő képességgel rendelkezzen és vastagságban is megfeleljen. 

A Baby Inside Babatermékek kiegészítői között a babaholmik egész tárháza vár. Természetesen a babafészek, a pólya, a hálózsák és a babaágynemű is szerepel a kínálatban. 

Etetés, fürdetés

Az altatás mellett az etetés és a fürdetés is napi szintű feladat. Etetéskor remek szolgálatot tesz a szoptatós párna, aminek elsődleges funkciója, hogy megkönnyíti a baba kézben tartását. Emellett bármikor máskor is hasznos lehet, ha valaki meg szeretné fogni a picit. A párna megfelelő alátámasztást ad, így az egyik kezünk szabadon maradhat.

A fürdetés szintén egy olyan tevékenység, amihez szükségünk van néhány dologra. Közülük az egyik a fürdőlepedő, amit más néven babatörölközőnek hívunk. Tetőtől talpig be lehet burkolni vele a babát, aki így nagyon hamar megszárad.

Sétálás, utazás

Nem szabad elfelejteni, hogy a picivel nem csak a négy fal között leszünk. Pár hét elteltével már bátran kivihetjük a szabadba levegőzni például egy szép kis mózeskosárban vagy babakocsiban. Ilyenkor érdemes lepedőt, illetve kocsitakarót és babakocsibetétet használni, hogy a babánk maximális kényelemben érezze magát sétáláskor vagy utazáskor.

Láthatod, hogy nem csak a hétköznapi tevékenységekkel, például altatással, etetéssel és fürdetéssel kapcsolatos holmikra lehet szükségetek. Amikor sétálni viszitek vagy együtt utaztok vele valahova, akkor sem árt, ha kéznél van néhány hasznos dolog. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!