Új építésnél, vagy épp a fürdőszoba felújításakor egyaránt alapvető cikk az új mosdó csaptelep. Mivel ma már nem csak a csaptelepekből, hanem a mosdókagylókból is számos típus áll rendelkezésre (beépíthető-, ráépíthető-, hagyományos-, szárnyas, íves- és szögletes mosdók végtelen kombinációja), fontos, hogy a két termék már a kiválasztásnál összhangban legyen. Ebben segít, ha áttekintjük a különböző csaptelep konstrukciókat:

Ma már a legtöbb gyártó odafigyel arra, hogy mosdó csaptelepeik álló-, fali-, mosdóra szerelhető-, és (ráépíthető mosdóhoz társítható) magasított kivitelekben egyaránt elérhetőek legyenek. Függetlenül attól, hogy egykaros, vagy klasszikus tekerőgombos kivitelt választunk, a választék egyaránt széles és szerteágazó.

Segít még a csaptelep választásban:

  • A forma – azaz, hogy pl. klasszikus íves, vagy épp szögletes stílusú csaptelepet választunk.
  • A szín: A mai trendeket követve egyre szélesebb körben hódít a merész, matt fekete csaptelep. Világos közegben ez a típus ugyanis letisztult eleganciát, fafelülettel kombinálva pedig távolkeleties hangulatot kölcsönöz a fürdőszobának. Emellett továbbra is a legjellemzőbb választás a króm kivitel, mely kimondottan a hagyományos megoldások kedvelőinek ajánlott. Bárhogy döntsünk is, a gyártók legtöbb esetben teljes termékcsaládot kínálnak – így a mosdó csaptelephez igazodva a kádtöltő-, vagy zuhanycsap és a fürdőszobai kiegészítők tökéletes összhangja valósulhat meg.
  • A gyártó kiválasztása is fontos kérdés – webáruházunkban Grohe, Hansgrohe, Kludi, Mofém, Ravak, Concept és Schell csaptelepek széles kínálatával várjuk. Ezen kívül befolyásoló tényezők lehetnek még:
  • A víztakarékosság és az ár.

Széles típus és méretválaszték különböző felhasználásra

A mosdó csaptelep hallatán önkéntelenül is a klasszikus modellek jutnak először az eszünkbe. Ma már azonban igen modern fali-, magasított álló-, és akár döntött kivitelekkel is találkozhatunk, melyek tökéletes kezelési kényelmet szavatolnak.

Még korábban falba süllyesztett modellek kizárólag zuhany, vagy kádtöltő csaptelepek esetén voltak jellemzők, napjainkra egyre népszerűbbek a falsík alatti szerelőmodullal rendelkező falra szerelhető mosdó csaptelepek is. Népszerűségük a letisztult kivitelben, a kisebb tisztítandó felületben és a helytakarékosságban rejlik.

A magasított álló mosdó csaptelepek tökéletes megoldást kínálnak a pultra helyezett mosdókhoz. Elhelyezésük nem annyira fix, mint a hagyományos mosdó csaptelepeké, tehetjük őket bátran akár a mosdókagyló oldalához is, ha úgy kényelmesebb.

Léteznek ún. 10° mosdó csaptelepek is, melyek kialakításuknak köszönhetően 10°-kal meg vannak döntve a kéz felé, így vízsugaruk pontosan arra irányul, ahol szükség van rá.

Az egyes termékcsaládok csaptelepei akár XS-estől XL-es méretig is rendelkezésre állnak, így különösen fontos, hogy mindig a lehető legmegfelelőbb mértet válasszuk, azaz, hogy a mosdóhoz képest mindenképp arányos legyen a csaptelep. Így a kényelmes használat is szavatolt. Amennyiben alkalmanként nagyobb mozgástérre van szükségünk, de nem szeretnénk magasított kivitelt, úgy válasszunk kihúzható fejes mosdó csaptelepet.

Víztakarékos perlátorok pénztárcánk védelméért

Egy hagyományos perlátorral ellátott csaptelepből akár 15 liter víz is távozhat percenként, ami nem csupán felesleges, hanem költségeinket is jelentősen megemeli. Ezzel szemben a víztakarékos kivitelek – levegővel dúsítva a vízsugarat – látszólag ugyanolyan intenzitás mellett akár 50-85%-os vízmennyiséget is képesek megtakarítani.  A vízfelhasználás csökkentése egyben a melegvíz-előállításhoz szükséges gáz-, vagy villanyszámla automatikus csökkenésével is jár.

Tökéletes higiénia infrás csapteleppel

Az érintésmentes (infrás, avagy szenzoros) csaptelepek hallatán a legtöbbeknek azonnal a közintézmények jutnak eszükbe. Mára viszont kényelmi funkciójuknak és tökéletes higiéniát szavatoló működési módjuknak köszönhetően egyre elterjedtebbek az otthonokban is. Kisgyerekes családoknak kimondottan ajánlott, hiszen működtetésükhöz nincs feltétlen szükség felnőtt jelenlétére, automatizált a nyitás/zárás, nem maradhat véletlenül sem nyitva a csaptelep. Konyhai alkalmazásra szintén kitűnő választás ez a típus, hiszen mindkét kezünket szabadon hagyja. Megóv minket a csaptelep hosszas takarításától, ugyanis nem kerülnek rá ételmaradékok az előkészületek közben. 

AGépész Webshoponmosdó csaptelepek széles választékával várjuk! Hagyományos-, magasított-, króm-, vagy épp modern fekete csaptelepet keres? Nálunk minden igényre talál megoldást!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!