Az autósiskolával, a vezetni tanulással kapcsolatban szinte mindenki szakértőnek vallja magát és van hozzá kapcsolódó története, tippje. Nem az idő felnagyította legendákra, hanem a tényekre vagyunk kíváncsiak. A ReadyGo Autósiskola véleménye szerint van van ideális tanulási módszer.

Manuális vagy automata autóban tanuljak vezetni?

Autósiskolába kevés ember szeret járni, de a vezetést muszáj megtanulni és a jogosítványhoz sikeres vizsgát kell tenni, lehetőleg elsőre. Sokan szeretnének minél hamarabb túl lenni rajta. ám nagyon nem mindegy, hogy mit sajátít el valaki az autósiskola oktatóitól. A manuális váltót használó sofőrök mindig a hagyományos vezetésnek előnyeiről beszélnek, de mi nem vagyunk elfogultak, ezért az automatákról is ejtünk szót, így Ön eldöntheti, mit részesít előnyben.

Van különbség a manuális és az automata váltós vezetés között

A manuális sebességváltós autóban a sofőr felelős a megfelelő sebességfokozat megválasztásáért – ha rosszul csinálja, akkor elakadhat, és a mögötte haladó összes többi sofőr szitkozódik. De a nem megfelelő sebességfokozat megválasztása nagyobb üzemanyagfogyasztást is eredményezhet. 

Az automata váltós autó , ahogy a neve is sugallja, majdnem mindent megtesz a vezető helyett, így soha nem kell azon aggódni, hogy a „megfelelő sebességfokozatban” van-e haladás közben.

Melyikben könnyebb tanulni?

Az automata rendszerint könnyebben megtanulható – mindössze annyit kell tennie, hogy az autóját „D”-be kell tenni a „drive” és már indulhat is. A kézi váltós autók általában 5-7 sebességfokozattal rendelkeznek, és meg kell győződnie arról, hogy a váltó sebességnek és az útviszonyoknak megfelelő fokozatban van. A kuplungpedál kezelését is el kell sajátítani.

Mivel az automata váltós autóban nincs kuplung, eggyel kevesebb dologra kell figyelnii, így egyes tanulók gyorsabban teljesítik a vizsgát. Minél gyorsabban teszi le valaki a vizsgát, annál kevesebb pénzt költ az autósiskolában vezetési órákra. 

A hagyományos, kézi váltót kedvelő sofőrök úgy tartják, hogy az autóvezetési „készség” attól függ, hogy képes-e valaki kiválasztani a megfelelő sebességfokozatot és simán végzi a kuplung és a váltó kezelését. 

A kézi váltós autók általában jobban reagálnak, és jobban tudja irányítani az autót változó útviszonyok között.

Jó, de melyiken tanuljak vezetni?

ReadyGo Autósiskola javaslata, hogy tanuljon meg vezetni mind a kettőn. A hibrid autóvezetői képzés csomagunkban mind a kézi, mind pedig az automata váltós gépkocsin fog vezetni tanulni és azon vizsgázik, amelyiken akar. 

Ez azért is ideális megoldás, mert bármikor adódhat később olyan helyzet, hogy egy másik fajta kocsiba kell beülnie, mint amit megszokott, vagy amelyen tanult. Lehet, hogy bérelnie kell valahol kocsit, vagy csereautót adnak a sajátja helyett a szervizben… 

Bármi adódna, a velünk megszerzett vezetői tudása segíteni fogja az utakon.  

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.