Bár a kávézók manapság már mindenütt jelen vannak, de mégis csak jobb az első csésze feketédet pizsamában elfogyasztani ahelyett, hogy a presszóban lévő hosszú sorban kellene vesztegelned. Ráadásul nem kell az eldobható papírpohár idegesítő fedelével sem bajlódnod, hanem a kedvenc bögrédből kortyolhatod a reggeli forró italodat.

A kávéfőzők azonban különféle konfigurációkban kaphatók, a kotyogóstól és a french press dugattyús kávéfőzőktől kezdve a kapszulás kávéfőzőkön át egészen az eszpresszógépekig, ezek közül többféle márkát is megtalálhatsz a KávéVerzum kávéfőzői között. De mi alapján érdemes közülük választani?

Kényelem

Szeretnéd, hogy amikor reggel felébredsz, már ott várjon a kannában a frissen lefőzött kávé? Egy programozható automata kávéfőzővel ez könnyen megvalósítható, bár ennek az ára kicsit borsosabb.

Ha ezt nem engedheted meg magadnak, akkor javasoljuk, hogy válassz egy eszpresszó vagy egy kapszulás kávéfőzőt, amelyeket hasonlóan egyszerű kezelni. Csak betöltöd a kapszulát vagy az őrölt kávét a szükséges helyre, és egyszerűen megnyomod a gépen lévő gombot.

Aztán ott vannak még a french press dugattyús kávéfőzők, amelyek már sok éve a közkedvelt kávékészítési eszközök közé tartoznak, mivel a használatukhoz nincs szükség áramra és filterpapírra sem. A kávé lefőzése ugyan kicsivel több időbe kerül, mint a fentebb említett típusok esetében, de egyáltalán nem bonyolult.

Bele kell tenni az általad választott durvára őrölt kávét a kannába, majd a víz egy részét rá kell önteni. Ezt követően pedig addig kell keverni az őrleményt, amíg aranyszínű hab nem keletkezik. Majd ezután a jelzésig meg kell tölteni a kannát vízzel, hagyni kell állni 2-4 percig, és végül a fedél ráhelyezése után lenyomni a dugattyút.

Naponta elfogyasztott kávémennyiség

Az egyadagos kávéfőzők nagyszerűek azok számára, akik egyedül élnek, vagy abban a háztartásban, ahol mindenki más ízű vagy stílusú kávét részesít előnyben. A nagyobb mennyiséget készítő kávéfőzők pedig kiválóan alkalmasak azokban az otthonokban, ahol a nap folyamán nagyon sok kávé fogy, vagy sokszor tartanak különböző összejöveteleket, például villásreggeliket.

Méretezés

Bár a kávéfőző mérete nem befolyásolja a lefőzött kávé minőségét, de ha a gép nem fér el a számára kijelölt helyen, az sok fejfájást okozhat. Ügyelj arra tehát, hogy pontosan mérd meg az adott területet, és vedd figyelembe azt is, hogy a víz és az őrlemény adagolásához előfordulhat, hogy fel kell nyitnod a gép tetejét!

Végül pedig az egyedi főzési lehetőségek

A legalapvetőbb kávéfőzőkön gyakorlatilag nincs más lehetőség, mint a több vagy kevesebb őrölt kávé vagy víz hozzáadása, míg a bonyolultabb gépek lehetővé teszik a vízhőmérséklet, a főzési erősség és a főzési méretek széles választékának kiválasztását.

Sőt, a magasabb árkategóriás kávéfőzők tartalmazhatnak olyan extra funkciókat is, mint a tejhabosítás vagy a kávébab ledarálása, és értesítéseket küldhetnek számunkra, amikor ideje megtisztítani a gépet. Válassz hát igényeid szerint!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.