A 21. században óriási fejlődésen mentek végbe, nemcsak a digitális termékek, hanem az építőipar is. Egyre inkább ideje múlt a hagyományos épületek kialakítása, melyek megépítése körülményes, nehéz és drága folyamat.

És bár építési módjuk jelentősen leegyszerűsödött, a csarnokok létrehozása továbbra is keserves folyamat, mely összekapcsolódik a tervezési engedéllyel és megannyi, fáradságos, hivatalos eljárással is.

Létezik azonban egy olcsóbb megoldás, amely egyszerre tartós és mobilis: ezek a sátorcsarnokok. Cikkünkben a barracon.hu csapatát kérdeztük izgalmas, úttörő szakterületük sajátosságairól.

A sátorcsarnokok alkalmazása

Ezek az épületszerkezetek számos tevékenységhez kiválóan igazodnak. A legkülönbözőbb célokra alkalmazhatjuk őket. A tároló sátrak kifejezetten hatékonyak, a legkülönbözőbb funkciókhoz igazíthatók. Ezek lehetnek áruk és eszközök raktárai, garázsok gépjárművekhez (csónakok, repülőgépek, autók), műhelyek vagy épp a féltve őrzött sporteszközök biztonságos tárhelye.

Semmi sem akadályozza meg a struktúrát abban, hogy egyszerre több funkcióval vagy más alkalmazással rendelkezzen. A biztonságos használatot a korrózióval szemben védett keret és a kiváló minőségű acél elemek garantálják.

A sátorcsarnokok kialakítása

A sátorcsarnokok előnye az összekapcsolt kész szegmenseikből származik. Az acélelemeket cinkkel kezelik a gyártás során, mely egy további réteget hoz létre, s ezáltal tovább fokozza a korrózió elleni védelmet. Megfelelő karbantartás mellett, hosszú élettartamot garantál.

Ennek köszönhetően a tulajdonosok sok éven át használhatják sátrukat, a kinti rossz idő és az évszakok váltakozása ellenére. A sátorcsarnokok tartósságát a kiváló minőségű borítás is fokozza, mely általában PVC ponyva.

A rendelkezésre álló színválaszték mellett a ponyva különféle szilárdsági jellemzőkkel és szerelési módszerekkel is rendelkezik.

A fedelet legtöbbször pántokkal és fűzőlyukakkal rögzítik, amelyek be vannak ágyazva a ponyvába. Ez hozzájárul a teljes szerkezet stabilizálásához és növeli annak ellenállását. Megnyújtás után a ponyva rögzül és könnyen ellenáll az erős széllökéseknek, a hónak és jégnek.

Moduláris sportcsarnokok

Az ideiglenes sátrakat moduláris épületrendszerrel tervezték. A felhasználók számára ez azt jelenti, hogy az igényeiknek megfelelően módosíthatják a struktúrát. Amennyiben helyhiány merül fel, például öltözők, vagy további edzőtermek szükségesek, egyéb elemeket lehet hozzáadni a már meglévő struktúrához, kiterjesztve azt szélességében vagy hosszában.

Ez lehetővé teszi a sátrak kiigazítását az ügyfelek és a sportemberek igényeinek megfelelően.

A tökéletes sportcsarnokok kialakításához mindössze egy alapos tervezés szükséges. Azt a területet, ahol a szerkezetet fel akarják építeni, elő kell készíteni. Fontos az egyenletes alap, a tervezésnél pedig gondoljon a vízelvezetésre és az elektromos csatlakozásra stb.

Ezután a sátorcsarnok összeszerelése következik, mely rendkívül egyszerű folyamat, a sportlétesítmény pillanatok alatt üzemkész lesz. Nincs szükség építkezési munkásokra, az összeszerelő csapat gyorsan felépíti a csarnokot, ez jelentős megtakarításokat eredményez.

A sportsátor jellemzői

A sportcsarnokok kifejezetten praktikusak, divatos megjelenéssel, kecses vonalakkal. Az elegáns kialakítás a tető meghosszabbításával elősegíti a sátor belső oldalának szárazon és tisztán tartását erős eső és szél esetén is (oldalfalakkal vagy anélkül).

A csarnokok szélterhelése lenyűgöző: 100 km/h felett.

Alkalmazhatók télen-nyáron, fedelük ízlés szerint levehető, így az épületszerkezet az aktuális időjáráshoz igazítható. A legkülönbözőbb sporttevékenységekhez megfelel, mely egyrészt a beépíthető hűtési-fűtési rendszernek köszönhető.

Legyen szó lovarda, jégpálya, uszoda, edzőterem, futball-, kosár vagy teniszpálya kialakításáról, a sátorcsarnok optimális és kedvező árú megoldást jelent.

Az épületszerkezet további kiegészítőkkel bővíthető, ilyenek: az átlátszó PVC tetőfedések és falak, átlátszó ablakok, üvegfalak, ABS kemény- és szendvicsfalak, bélésdíszítés, üvegajtó, tolóajtó, padlórendszer, súlylemezek, horgonyok.

Ideális megoldás különböző sporteseményekhez

A sátorcsarnokok nem csak az edzésnél nyújtanak segítséget. Tágas belterüknek köszönhetően a nézőknek is jut elég hely egy-egy sporteseményen való részvételhez.

Mint tudjuk, a szabadtéri sportok nagyban függenek az időjárástól, így célszerű mindig felkészülni a kedvezőtlen körülményekre. Az eső és a szél elriassza a vendégeket és a nézőket, valamint a sportolók sem nyújtják a legjobb teljesítményt, így a rossz idő gyorsan tönkretehet egy rangos sporteseményt is.

A mobil sátor a fejlett csarnokrendszerrel lehetővé teszi, hogy bármilyen sporttevékenység az időjárástól függetlenül folytatható legyen.

Egyedi kialakításuk által kellemes atmoszférát, következetes benyomást nyújt a sportolók, a szponzorok és a vendégek számára. A tervezés során az ügyfél együttműködik a szakemberekkel, ugyanis figyelembe kell venni a sportág egyéni követelményeit és jellemzőit a tökéletes csarnok kialakítása érdekében.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!