A falra szerelhető polcok vitathatatlan előnye az okos rendszerezési lehetőségeken túl, hogy szebbé teszik a teret. Remekül mutatnak rajta a könyvek, a kisebb dekorációk vagy például a kedvenc szobanövényed.

A polcok felszerelése egyszerű lehet abban az esetben, ha például nem ismeretlen fogalom számodra egy IKEA bútor összeszerelés vagy rendelkezel némi barkács készséggel. Ellenkező esetben érdemes lehet egy olyan bútorösszeszerelő szolgáltató segítségét igényelned, mint például a Gyorsbutorszereles.hu, aki gördülékenyen felilleszti az elemeket a falra. Ezzel időt és energiát spórolhatsz, nem beszélve arról, hogy a végeredmény is garantáltan esztétikus lesz.

Egyszerű lépések a polc felhelyezéséhez

Amennyiben mégis úgy döntenél, hogy megpróbálkozol a polcok felszerelésével, fontos hogy körültekintően járj el. Sokak számára elsőre egyszerűnek tűnhet egy ilyen feladat, de valójában több hibalehetőséget is magában rejt – mind esztétikai, mind technikai szempontból. Fontos a türelem, mivel a teljes folyamat befejezése gyakran sok időt vehet igénybe. Ha ismered az alkalmazandó szerszámokat, viszonylag gyorsan túlleszel rajta.

Először is gondold át, hol látnád szívesen a tárolóelemeket. Vedd figyelembe a polcok súlyát, valamint a ráhelyezendő elemek típusát/méretét. Egy rosszul felmért tényező az egész szerkezet összeomlását is eredményezheti. Kérj meg valakit a környezetedben, hogy segítsen a polcot a helyére emelni, és egy vízmérték segítségével állítsd be a megfelelő pozíciót. Végül pedig jelöld meg a falat az alsó illeszkedési pontoknál és a konzolok nyílásánál.

Mivel a polc teljes súlyát két vagy annál több konzol fogja megtartani, ezért ezeket nem érdemes túl távol elhelyezni egymástól. Nagyon lényeges, hogy a célnak megfelelően válassz tiplit és csavart, mivel az lapraszerelt polcokhoz kapott kellékek gyakran nem megfelelőek. Erre olyankor is érdemes ügyelned, ha egyéb lapraszerelt bútor összeállítását vetted célba. Speciális kiegészítőkért bátran fordulj egy barkácsüzletbe vagy a vásárolt bútor forgalmazójához – ha létezik ilyen opció. Az IKEA például néhány héten belül biztosít a számodra pótalkatrészeket, ha igényled.

Jöhet az elektromos fúró, majd a lyukak. Amennyiben például gipszkarton falakra kerül fel az elem, speciális tiplikre lesz szükség. A csavarokat óvatosan kell behelyezni az előre fúrt lyukakba, és csavarhúzóval kell behajtani őket.  A behelyezést követően újra ki kell emelned a csavarokat azért, hogy a konzolokat beilleszd a megjelölt helyükre. Ezt követően már be jöhet a végső csavarozás az előre kialakított résekbe. Ügyelj rá, hogy a csavar ne legyen túl feszes, mert behorpaszthatja a falat.

Bizonyos megoldásokkal tökéletesítheted a polc megfelelő felhelyezését. Ha például a polc alacsonyan lesz, akkor alulról érdemes csavaroznod, ha magasan, akkor a felső részre kell essen a csavar, így nem látod alulról és szép letisztult lesz az összhatás.

Most már fel is helyezheted a polcokat. Lépj távolabb és a szemed segítségével győződj meg róla, hogy milyen a végeredmény.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.