Mint ahogyan minden szervünk, így a bőrünk is öregszik. Először csak a szarkalábak, a finom vonalak jelennek meg, majd felbukkannak a mélyebb ráncok is, a bőr elvékonyodik, szárazzá, rugalmatlanná és érzékennyé válik.

A ráncok kialakulásának okai

A ráncok megjelenése, a természetes öregedési folyamat része. Ahogy öregszünk, és egyre sérülékenyebbé válik a bőrünk, úgy egyre kevésbé tud megbirkózni a káros környezeti és egyéb hatásokkal. Az öregedési folyamat fel is gyorsulhat. Számos tényező befolyásolhatja, hogy mennyire gyorsan öregszik a bőrünk. A káros hatású UV-sugárzás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a helytelen életmód, a dohányzás, a genetikai tényezők és a környezeti hatások mind-mind lenyomatot hagynak a bőrünkön. Az UV-fény például felgyorsítja az elasztin és a kollagén rostok lebomlását a bőrben és ez is elősegíti a ráncok megjelenését. A dohányzás pedig csökkenti a bőr vérellátását, ez pedig felgyorsítja az öregedési folyamatot. Az alkohol dehidratációt okoz, melynek hatására nagyobb valószínűséggel alakulnak ki ráncok.

Tippek az öregedési folyamat lassítására

Nagyon fontos a bőr rendszeres hidratálása, ezzel a bőrszárazságot előzzük meg, ami kedvez a ráncok kialakulásának. Az egészséges bőr megőrzése érdekében szokjunk le a dohányzásról, mértékkel fogyasszunk alkoholt és táplálkozzunk egészségesen, kiegyensúlyozottan. A tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök például csökkentik a bőr károsodásának az esélyét, míg a cukor és a finomított szénhidrátok felgyorsítják a bőr öregedését. Fordítsunk kellő figyelmet a tudatos bőrápolásra is.

A tudatos bőrápolás természetes, bio és vegyszermentes termékekkel

Sokan egyre több gondot fordítanak az egészséges táplálkozásra. Fontosnak tartják, hogy minőségi, bio és vegyszermentes termékek kerüljenek az asztalukra. Ha már ilyen tudatosak vagyunk a táplálkozásban, miért ne lehetnénk azok a bőrápolásban is? Sok háziasszony rendszeresen főz egészséges ételeket a családjának. Miért ne érdemelhetné meg a legjobb ránctalanító krémet?

A tudatos bőrápolás nem csak azt jelenti, hogy rendszeresen gondot fordítunk az arcápolásra, hanem a megfelelő – a természetes, bio és vegyszermentes – termékek rendszeres használatát is magába foglalja.

A hagyományos ránctalanító krémek tele vannak kőolajszármazékokkal, hormonkárosító tartósítószerekkel, például parabénekkel, színezékekkel, allergizáló parfümökkel. A természetes ránctalanító krémek azonban növényi kivonatokat, hidegen sajtolt olajokat, természetes illatokat tartalmaznak. Ellenben nem maradnak ki ezekből a termékekből a legmodernebb hatóanyagok, mint például a hialuronsav, a kollagén, a növényi őssejtek vagy a peptidek. Ha már egészséges alapanyagokból készíti a családnak a meleg ételt mindennap, miért ne érdemelhetné meg a bőre ezeket a szuper összetevőket is tartalmazó ránctalanító krémet?

A természetes összetevők közül kiemelkedik az alma őssejt, amely lassítja a bőr öregedését és finomítja a már meglévő ráncokat. Javítja a bőr textúráját és késlelteti az emberi sejtek öregedését. A csiganyál erősíti és revitalizálja a bőrt, helyreállítja a sérült szöveteket és visszaállítja a bőr nedvességtartalmát. A hialuronsav erős hidratáló hatással rendelkezik, a kollagén csökkenti az öregedés jeleit és javítja a bőr rugalmasságát. A peptidek a bőr szerkezetének javításában vesznek aktívan részt és késleltetik a ráncosodás kialakulását. A legjobb ránctalanító krém tartalmazza ezeket a természetes összetevőket. A természetes receptúra alapján összeállított ránctalanító termékek mind-mind segítenek, hogy a bőrünk minél később mutassa az öregedés jeleit.

Bőrápolási rutin kialakítása ránctalanítással és fényvédelemmel

A tudatos bőrápolást minél korábban el kell kezdeni. Először is tudnunk kell, hogy milyen a bőrtípusunk és ennek tükrében kell kiválasztanunk a bőrápolási termékeket. Az arcápolási rutin változhat is, hiszen, ahogy idősebbek leszünk, úgy más és más természetes anyagra, összetevőre lehet szüksége a bőrünknek. Illetve a rutinunkat sok minden más is – hormonális változások, környezeti hatások, stressz – is módosíthatja.

40 éves kortól a ránctalanításra is oda kell figyelnünk. Ebben lehetnek a segítségünkre a ránctalanító krémek és szérumok, illetve a szemránckrémek. A hidratáció, az arctisztítás, és a fényvédelem azonban minden életkorban fontos.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!