Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta meghalt annak a balesetnek a sérültje, mely az M43-as autópályán Maroslele térségében történt szerda délután – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján március 22-én, szerdán.

Burkolatjavítást végeztek

Ahogyan arról portálunk is beszámolt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. makói mérnöksége 2023. március 22-én, szerdán burkolatjavítási munkákat végzett az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvény térségében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hatalmas ütközés

A munkaterületet a szigorú műszaki előírásoknak megfelelően előre jelezték a szakemberek, több lépcsőben 100-as, illetve 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be. A munkavégzés végeztével, éppen, mikor a munkaterületet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkora erővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy a közutas teherautót az árokba lökte, annak fülkéjébe szorult be a közútkezelő makói szakembere, amit a 41 éves férfi már nem élt túl.

Helyszíni felvétel:

Meghalt az egyik munkatárs

„A Magyar Közút mély fájdalommal vette tudomásul kiváló munkatársának elvesztését, őt a társaság a saját halottjának tekinti és minden segítséget megad az elhunyt hozzátartozóinak.” – közölte közleményében a társaság.

Fotó a helyszínről:

Aggódnak az anyukák

A szörnyű eset után szívszaggató vallomásokat lehetett találni az interneten, olyan szülők aggodalmait, akik napi szinten amiatt pánikolnak, vajon a nap végén életben lesz-e még a gyermekük. A Magyar Közútnál dolgozó fiúk, férfiak anyukái könnyfakasztó kommenteket fűztek hozzá a minap történt tragédia kapcsán megjelent cikkekhez, a szörnyű tragédia kapcsán pedig sokaknak eszébe jutott a cég 2019-es kampánya is, ami a következő szlogennel futott: „Biztonságunk egymás kezében van!” 

Mindennapos pánik

„Megrendítő! Őszinte részvétem a családnak, a munkatársaknak!  Minden nap aggódunk a fiainkért, családtagjainkért!  Isten óvja, védje őket! De talán a legforgalmasabb főutakon lévő munkahelyszínek közelében egy-egy villogó rendőrségi sebességmérés is segíthetne! Nem tudom, de valamit még tenni kellene, hogy ne történhessenek ilyen tragédiák! Egy közutas dolgozó Anyukája” – olvasható az egyik hozzászólásban. „Édes Istenem, hány közutas dolgozónak kell meghalnia még, hogy történjen valami, hogy 100%-osan védve legyenek a munkaterületen? Minden nap aggódom a fiamért, amikor munkába indul! Végtelenül sajnálom, őszinte részvétem a családjának, kollégáinak, nyugodjon békében!” – írta egy másik aggódó szülő. „Még most sem akarom elhinni, Józsi! M43 mérnökség összes munkatársa nevében: egy nagyon jó embert veszítettek el. Minden nap úgy indulnak el a fiúk, hogy ez veszélyes munka. Mindig hazavárjuk őket” – kommentelt egy másik édesanya.. 

Rengeteg tragédia

2000-től napjainkig már 21 közútkezelő szakember veszítette életét munkavégzés közben, döntően figyelmetlen sofőrök miatt. Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében a Magyar Közút nem győzi hangsúlyozni, hogy a gyorsforgalmi- és a közutakon is a kihelyezett ideiglenes előjelzéseket, korlátozásokat minden esetben maximálisan tartsák be a közlekedők, azok nem véletlenül vannak ott és úgy kihelyezve. Amennyiben a táblázásoknak, előjelzéseknek megfelelően közlekednek a munkaterületek térségében az autósok, nemcsak a maguk, hanem az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu