Súlyos, minden eddiginél komolyabb veszélyhelyzet kialakulásáról tett bejelentést ma Orbán Viktor. Facebook-videójában arról beszélt, hogy olyan terhelés lesz a kórházainkon a következő időszakban, amilyen még nem volt.

Járványügyi matematikusokkal egyeztetett


Orbán Viktor a Facebook oldalán beszélte arról, hogy csütörtökön járványmatematikusokkal egyeztetett.  “Ők azok, akik segítenek nekünk abban, hogy megérthessük, hogy az egészségügyi jelenségek, milyen trendekké állnak majd össze. Egyszerűbben fogalmazva, mi fog velünk történni a következő napokban és hetekben” – mondta  a miniszterelnök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak rossz híre van a miniszterelnöknek

“Csupa rossz hírem van: a helyzet az úgy fest, hogy az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az új fajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog” – mondta Orbán Viktor.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Soha nem látott terhelés lesz a kórházakon

A miniszterelnök szerint “olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, minden ápolónőre és minden lélegeztetőkészülékre szükség lesz.”

Mindenki tartsa be az utasításokat

A miniszterelnök a videóban arra kérte a lakosságot, hogy mindenki a saját életében is a lehető legfegyelmezettebben hajtsa végre az utasításokat, amiket az operatív törzs közzétesz.

Oltásra buzdít

“Versenyt futunk az idővel. Ha sokan regisztrálnak, ha sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül. Ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz. Kérek mindenkit regisztráljanak és oltassák be magukat” – mondta a kormányfő.

Nem túl népszerű a kínai oltás

Magyarországon a héten kezdenek kínai vakcinával oltani a háziorvosok. Nemcsak a lakosság nagy része, de egyes orvosok is elutasítják a kínai vakcinát, amelyből Magyarország több millió adagot vásárolt. A szakemberek szerint kevés információt bocsájtott rendelkezésre a gyártó, emiatt nem teljesen világos számukra a pontos hatékonysága, illetve a lehetséges mellékhatások.

A kínai és az orosz oltást a lengyelek nem fogadják el

Szerda hajnaltól a friss kormányrendelet alapján lehet belépni Lengyelország területére. A szabályozás egyik új eleme, hogyha valaki külföldről érkezik és rendelkezik az Európai Unió által jóváhagyott COVID-19 ellen beadott vakcináról szóló igazolással, azonnal beléphet az országba. Amennyiben valaki nem tud sem negatív tesztet, sem az EU által jóváhagyott vakcinával történt oltásról igazolást felmutatni a lengyel határon, azon személyre 14 napos karantén vár.

Több mint 4 ezer új fertőzött

A legfrissebb adatok szerint az elmúlt napon 4385 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Elhunyt 120 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 672 főre emelkedett. 

411-en vannak lélegeztetőgépen

A szerdai adatok szerint jelenleg 4836 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 411-en vannak lélegeztetőgépen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI