Gyászba borult a színészvilág, miután pénteken hajnalban meghalt Tompos Kátya. A 41 éves színésznőnél két évvel ezelőtt diagnosztizálták a rák egyik ritka típusát. Magyarországon nem tudták kezelni a színésznőt, aki két hete még egy drága, immunterápiára készült az egyik külföldi intézménybe.

Jótékonysági est

A társadalombiztosítás nem finanszírozza ezt a kezelést, ezért művészbarátai összefogtak és a Szegedi Nemzeti Színházba rendeztek egy jótékonysági esetet Kátya javára. A pénz összejött, de sajnos a színésznő szervezete feladta a harcot, már nem tudott elmenni a külföldi gyógykezelésre.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kórházban volt

Kátya, élete utolsó napjait kórházban töltötte, barátja, Hrutka Róbert, a jótékonysági est alatt telefonon hívta fel a színésznőt, aki így hallgatta végig, hogy a közönség óriási tapssal üzente, hogy gyógyuljon meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyászol Alföldi Róbert

„KÁTYENKA – mindig így hívtalak, most sem máshogy…próbálok itt szép, méltó nekrológot írni Rólad, de az úristennek sem megy…annyi minden lesz újra valóságos a múltból, és annyira kevés mégis ahhoz, ami történt” – így kezdi bejegyzését Alföldi Róbert.

Közös évek a Bárkában

„Minden semmi ahhoz képest, hogy meghaltál, édesem. De itt van előttem, ahogy a József Attila Színház művészbüféjében megkérdeztelek, nem tudom már mikor, hogy jönnél-e a Bárkába. És jöttél… és ahogy így jönnek elő az évek, a közös évek, emlékek, rájöttem, hogy az elmúlt 20 év legfontosabb pillanataiban, időszakaiban ott voltál” – emlékezik vissza Alföldi Róbert Tompos Kátyára.

Zokognak az angyalok

„Szövetséges voltál. Erről persze soha nem beszéltünk, de így volt. Köszönöm. És persze, hogy Elizát is… köszönöm… tegnap játszottuk… de jó, de jó, hogy ma nem…Hullámokban tör rám a fájdalom. Hullámokban tör rám a sírás…nem értem én ezt a világot…itt valami nem stimmel…nézek ki az ablakon. Ömlik az eső. Az angyalok nem sírnak. Zokognak” – zárja nekrológját a színész-rendező.

Zorán is búcsúzik

2014-ben az Budapest Arénában rendezett Zorán koncerten is fellépett. Több közös dalt adott elő az énekessel. A zenész most így búcsúzik a csodálatos énekesnőtől: „A felvétel 2014. február 8-án készült a Budapest Sportarénában az Egypár barát című duett-album bemutatóján. Kátya Jávori Ferenc Fegya és Sztevanovity Dusán dalát, az Esküvőt énekli.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Pályafutása

Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő. A Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett 2001–2005 között. A József Attila Színház (2005–2007) és a Bárka Színház (2007–2008) után, 2008–2018 között a Nemzeti Színház tagja volt.. Országos ismertséget a Valami Amerika 2 és a Valami Amerika 3 című filmben szerzett.

Tompos Kátya Zorán koncerten

Kiemelt kép: Alföldi Róbert és Tompos Kátya – Forrás: MTI/Kalló Beáta