A dédnagymamáját szeretné túlszárnyalni, aki 96 éves korában hunyt el. Bár voltak egészségügy problémái, most jól van Bodrogi Gyula.

Ezen a napon, április 15-én ünnepli születésnapját Bodrogi Gyula

Egy súlyos balesetből épült fel, hiszen tavaly, egy próba közben elesett és két bordája tört el a Kossuth-díjas, a Jászai Mari-díjat kétszer is elnyerő művésznek. Aztán három hónappal később sérvvel kellett operálni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Májusban mentőt kellett hozzá hívni

A Nemzeti Színház művészének bevizesedett a tüdeje. Egészen az intenzív osztályig jutott, de a gyors orvosi közbeavatkozásnak köszönhetően gyorsan felépült. Egy ország aggódott érte.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szerencsére az egészségével már minden rendben

A Bors látogatta meg a legendás színészt, aki örömmel vállalta az interjút. Sok negatív hír miatt került korábban a címlapokra, de most már minden rendben van vele. Visszanyerte az egészségét.

Családjával ünnepel

„Előfordul, hogy az ember kicsit rosszabbul van, de szeretném hangsúlyozni és mindenkit megnyugtatni: most jól vagyok” – mondta, hozzátéve, hogy szűk körben mindig ünnepel.

Egy kis családi buli a legnagyobb buli

„Vasárnap délután a Karinthy Színházban játszom a Nagymester című előadásban. Nagyon szeretem, összesen négyen adjuk elő, és remekül tudunk együtt dolgozni. Szombaton viszont egy étteremben a családdal közösen kicsit összejövünk. Ettől nagyobb bulit ezúttal sem rendezünk.”

89 évesen is aktívan dolgozik

Bodrogi Gyula a felépülése óta aktívan dolgozik, előfordul, hogy hetente többször színpadra lép, de vannak lazább időszakok is. Egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy visszavonuljon. És már csak egy év választja el a 90. évétől, bízik benne, hogy még sokáig találkozhat vele a közönség. Ebben pedig a genetikája egész biztosan segíteni fogja.

A genetika miatt tud még mindig dolgozni

„Valószínűleg a szüleim is hozzájárultak, hogy még mindig aktív tudok lenni. Sajnos ők nem, de volt olyan dédnagymamám, aki 96 éves koráig élt.”

Az egészség a legfontosabb

Bodrogi Gyula a mai napig is azt vallja, hogy a genetika tartja egyben. 17 évesen, néptáncosként kezdte a pályáját.

Az emlékezetes alakításai

Színpadon mlékezetes alakítást nyújtott a Szókimondó asszonyság, az Imádok férjhez menni, az Egy szerelem három éjszakája, A kaktusz virága, a Koldusopera, a Szomorú vasárnap, a Charley nénje és a Kabaré című darabokban. Filmvásznon már 1957-ben feltűnt, sosem feledjük el a legendás filmeket, amikben szerepelt: a Házasságból elégséges (1961), a Hattyúdal (1963), a Húsz óra (1965), a Tanulmány a nőkről (1967), a Fuss, hogy utolérjenek! (1972), a Szépek és bolondok (1976), a Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét? (1980).

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI/Rosta Tibor