Tóth Gabi és családja úgy érzi, vidéken a helyük, így elhatározták magukat, hogy elhagyják a fővárost. Az énekesnő pályafutása kezdetéről úgy nyilatkozott: mindent elfojtott magában, mindenkinek meg akart felelni, hogy csak azért, mert vidékről jött és tájszólással beszélt, ne legyen kitaszított, ne vessék meg.

Mintha másik bolygóra került volna

„Beszűkült számomra a világ, rájöttem, hogy a kultúra nagyobb lehetőségeket kínál a fővárosban, így Budapestre mentem. De mintha egy másik bolygóra kerültem volna…” – mesélte a fiatalkori élményeiről Gabi, aki már akkor imádott a színpadon lenni, bár még táncosként látta magát a jövőben, hiszen néptáncot tanult. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ijesztő volt a figyelem

Az énekesnő a fővárosi évek előtt egy magányos, kissé zárkózott gyermek volt, de mindenképp szerette volna megmutatni a nagyvilágnak, amit Tapolcáról hozott. Eleinte azonban – saját bevallása szerint – a nagy figyelem inkább ijesztő volt számára.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nővére törte az utat

Az első tapasztalatait akkor szerezte ebben a világban, amikor nővére, Vera bekerült a Megasztárba. Gabi el sem hitte, mennyire rajonganak érte, és azonnal magával ragadta a tehetségkutatók varázsa:

„Olyan voltam, mint Zsákos Frodó”

„Olyan voltam, mint Zsákos Frodó A Gyűrűk Urából. Elindultam Budapestre a csomagolt szendvicsemmel egy kis közösségből, a tanúhegyek őrzéséből, vonattal, négy és fél órát zötyögve. Mintha Amerikába indultam volna” – mesélte.

Folyamatosan hazavonatozott

„Leszálltam a Déli pályaudvaron, rám szakadt a világ. Mérhetetlenül megijedtem” – mesélte az énekesnő a Hot magazinnak, hozzátéve: két évig folyamatosan hazavonatozott a vidéki otthonába, hiszen csak ott érezte magát biztonságban, egyszerűen nem tudta megszokni a nagyvárost.

Olcsó albérletből indult

Fővárosi pályafutása egy budapesti, olcsó albérletből indult. „A tesómmal laktam, meg az akkori megasztárosokkal. Ott volt Dér Heni, Szabó Leslie, igazi átjáróház volt. Közösen, egymást támogatva próbáltunk megmaradni ebben a számunkra teljesen új és szokatlan világban, a nagyvárosi létben. Tündérvilágból jövök, ahhoz képest nagy volt a kontraszt” – mondta a magazinnak Gabi.

Kultikus helyek, új felfedezések

 „Elvittek kultikus helyekre, találkoztam zenészekkel, olyan emberekkel, akik beszélik a nyelvemet. Torres Dani volt például az egyik, aki elmagyarázta, hogyan tudok eligazodni Budapesten, hogy a körút valójában egy pókháló” – tette hozzá.

Mindent elfojtott magában

„Mindent elfojtottam magamban, mindenkinek meg akartam felelni, hogy csak azért, mert vidékről jöttem és tájszólással beszéltem, ne legyek kitaszított, ne vessenek meg. A saját tapasztalataiból kiindulva, szeretne minél több gyereknek segíteni, így Pápai Jocival közösen járják az iskolákat, és rendhagyó általános iskolai órákon osztják meg a gondolataikat a kíváncsi diákokkal” – árulta el Tóth Gabi.

Irány vidék!

Tudja, hogy az ő ismertsége miatt a gyermekének sem lesz könnyű, ha belép egy közösségbe. Pedig tavasszal már kezdődik Hannaróza számára az óvoda, hiszen a napokban ünnepelte harmadik születésnapját – írta a Blikk.  A család időközben úgy döntött, vidéken élnek tovább. „Vidéken szeretnénk lakni, ahol az ismerőseim nagy része él, ahol lovasprogramok vannak, képzőművészet, ahol fontosak a gyökerek, amiket át tudok adni. Ami olyan, amit én hoztam otthonról.”

Kistestvért szeretnének

Gabi a jövőbeli tervekkel kapcsolatban arra is kitért, hogy szeretnék, ha érkezne a kislányuk mellé egy kistestvér. Remélik, két-három éven belül új taggal bővül a család. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tóth Gabi. Fotó: archív