Borzalom, mit művelt több, súlyos beteg férfival is egy Pest megyei házaspár. Az hagyján, hogy többeket kiforgattak a vagyonukból, de volt, akit házicselédként tartottak.

Vádemelés

A páros szörnyűségeiről az ügyészség oldalán számoltak be, mint közölték a Pest Vármegyei Főügyészségegy most emelt vádat a házaspár ellen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elhitette velük, beléjük szeretett

A Pest Vármegyei Főügyészség szerdán azt közölte, hogy a pár 2018-ban elhatározta, idős vagy szellemileg leépült, de ingatlannal és más vagyonnal rendelkező férfiak pénzét fogja megszerezni, úgy, hogy a nő elhiteti a férfiakkal: egyedülálló és beléjük szeretett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Magához költöztette

A nő egy férfit magához költöztetett fóti házába, a férfi elkövetőt pedig testvéreként mutatta be. A közös élet ígéretével megtévesztett sértettel eladatták házát, majd a pénzt felélték, miközben a férfit saját házuk melléképületébe költöztették.

Megszerezték a pénz

Miután a pénzt megszerezték, már nem törődtek a sértettel, sőt havi bevételeit is elvették, valamint a ház körüli munkák elvégzésére kényszerítették. A sértett férfi végül az elkövetők melléképületében lakva halt meg betegség miatt.

Budapesti lakást csaltak ki

Ezt követően – 2019-ben – egy mentálisan visszamaradt férfival jártak el hasonló módon, tőle szintén egy budapesti lakást csaltak ki. A női elkövető hozzá is ment feleségül, és a pár időközben született gyermekének apjaként is őt jegyeztették be.

Házicselédként tartották

A férfit az elkövetők házicselédként tartották, és még a nyugdíját is elvették. Ezen túl vevőként használták fel gépkocsi adásvételi szerződések megkötésekor azért, hogy ismertőseiknek ne kelljen átírási illetéket fizetniük. Emiatt a sértett ellen szabálysértési eljárás is indult – tették hozzá.  

Súlyos milliók

Az elkövetők több mint 27 millió forint kárt okoztak a sértetteknek. Az ügyben a Pest Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, több rendbeli csalás és közokirat-hamisítás bűntette, valamint hamis vád vétsége miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben – áll a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Elrabolta, fenyegette és meggyalázta feleségét egy férfi Pest megyében: a nő hiába ordibált segítségért

Kiemelt kép: Illusztráció