Hosszú ideje nem lehetett hallani Czerovszky Henriettről, aki a kilencvenes években számos slágert énekelt az igazi nagy popsztárok helyett, akik csak tátogtak. Szerepelt egy tehetségkutatóban is, de abban nem volt sok köszönet, igazából már megbánta, hogy belevágott. Az énekesnő csaknem tíz éve pszichiátriai kezelésekre szorul, a zárt osztályon is megfordult.

A The Voice-ban is feltűnt

Czerovszky Henriett a The Voice című tehetségkutató első évadában tűnt fel, Somló Tamás csapatában adta elő dalait. Az énekesnő végül a legjobb tizenhat között esett ki a műsorból még 2013 januárjában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan nem tudják, de több nagy slágert is ő énekelt

Czerovszky Henriettnek sokan ígéretes karriert jósoltak. Kevesen tudják róla, hogy a kilencvenes években számos tátogó popsztár helyett az ő hangján szólalt meg és mászott be a fülünkbe rengeteg nagy magyar sláger. Ő énekelte többek közt a Balatoni láz és a Gyere és táncolj című számot, valamint a Csinibaba betétdalát, a Különös éjszakát is.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Visszatérő látogató a pszichiátrián

Az igazi nagy áttörés azonban elmaradt, az énekesnőről egyre kevesebbet lehetett hallani. Közrejátszott ebben az is, hogy komoly lelki megrázkódtatásokon ment keresztül. Mindezek miatt mintegy tíz éve pszichiát­riai kezeléseken vesz részt.

Negyedévig volt a zárt osztályon

A The Voice korábbi sztárja Fiala János műsorában, a KeljFelJancsiban elárulta, hogy az állapota nem javul, nemrégiben ismét bekerült a zárt osztályra, ahol három hónapig tartották bent.

Őszintén kitárulkozott

„Magánéleti okok miatt kerültem oda, nem tudtam magam fenntartani. Nekem magamat kell fenntartani, szerintem a sors ezért nem engedte meg, hogy gyerekem szülessen. Nemrég az idegosztályra kerültem, volt olyan rész is, amikor zárt osztályon voltam” – vallotta be a beszélgetésben Czerovszky Henriett.

Volt, hogy rendőrök vitték be

Az énekesnő nem tagadta: előfordult olyan is korábban, hogy önszántából nem akart bemenni a kórházba. Rátámadt azokra, akik erre biztatták, végül rendőri kísérettel került be akkor a zárt osztályra. Czerovszky Henriett azt mondta: a betegségét még az orvosok sem tudták pontosan megnevezni.

Sokat képzelődik, hallucinál

Hozzátette: egy-egy társalgásban sokszor nem emlékszik arra, hogy mit tett vagy mondott nem sokkal korábban. Azt is elárulta, hogy gyakran képzelődik, hallucinál. Elmondása szerint amikor bekerül a pszichiátriára, a szakemberek mindent megtesznek azért, hogy lehozzák a módosult tudatállapotról, ami a bipolaritással van összefüggésben.

Nehéz gyermekkora volt, verte a mostohaapja

Czerovszky Henriett mindennapjaiban egymást váltják a lehangolt, szomorú és a boldog időszakok. Ez amiatt lehet, hogy nem volt könnyű gyermekkora, hiszen a mostohaapjának meggyűlt a baja az alkohollal, és verte, valamint lelkileg is terrorizálta a nőt.

Úgy érezte, nincs kiút

„Kukoricán is térdepeltetett, de főleg lelkileg bántalmazott. Szélsőséges alkoholista volt, egy bántalmazó ember. Anyámat is folyamatosan bántotta” – tette hozzá az énekesnő. Szeretett volna itthon és külföldön is bizonyítani a popszakmában, de a folyamatos lelki válság megakadályozta az előrelépésben, az igazi kiteljesedésben.

A nagymamáját ápolta és az alkohol rabja lett

A beszélgetésben arra is kitért, hogy már felnőttként hosszú éveken át ápolta beteg nagymamáját, az éneklés pedig háttérbe szorult. Nem tagadta, a küzdelmekkel teli helyzetben a mostohaapjához hasonlóan ő is az alkoholhoz nyúlt.

Azt mondja, tönkretette őt a tehetségkutató

Czerovszky Henriett arról is beszélt, hogy biztos benne, a pszichés problémáit az alkohol idézte elő. „Az ital triggereli a rossz állapotomat” – fűzte hozzá. Az énekesnő beszélt a The Voice-ról is. Szerinte a tehetségkutató tette őt tönkre. Felidézte, hogy akkoriban volt egy nagyon komoly idegösszeomlása.

Nem adja fel

Bár segítségre szorul, nem tört össze teljesen. Vannak még céljai, tervei. Elmondta, hogy Szatmárcsekére költözött, szeretne egy albumot is, de rossz anyagi helyzete miatt, ehhez támogatókra van szüksége. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljes beszélgetést itt nézheted meg:

Kiemelt kép: Czerovszky Henriett Facebook-oldala