Több százan vettek végső búcsút a 23-szoros válogatott labdarúgótól, Lendvai Miklóstól, aki február 20-án hunyt el. Az egykori sportoló önkezével vetett véget az életének. Az okokat még mindig keresik a hozzátartozók és a barátok.

Holtan találtak rá

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Lendvai nem reagált a hívásokra, munkatársai ezek után kimentek a házához, és ők találtak rá holtan, lakása egyik melléképületében. Az egész magyar sportvilág gyászolja a 47 éves korában elhunyt korábbi válogatott játékost. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Villámcsapásként jött a hír

Az egykori zalaegerszegi középpályás, aki légióskodott Franciaországban, Svájcban, Belgiumban és Cipruson is, illetve megfordult a Ferencvárosnál is, igazi közönségkedvenc volt. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eltávolodott a futballtól

Az elmúlt években azonban nem sokat lehetett hallani róla, mivel eltávolodott a futballtól. A korábbi kiválóság többévnyi edzősködés után az apósa építőipari vállalkozásában találta meg a számításait. A családja volt a mindene, párjával öt gyereket neveltek.

 „Nem térült meg”

„Rengeteg energiát, pénzt és időt öltem a futballba, és ez nem térült meg. Nem azért teremtettem magamnak és a családomnak anyagi biztonságot, hogy utána alig lássam a gyerekeimet, és hétről hétre meccsre járjak. Ez nem az én utam. Éreztem, hogy váltanom kell. Az apósom nagyon rendes ember, s régóta benne van az építőiparban, azon belül is egy speciális területen, a gáz- és olajiparban utazik. Látta rajtam, hogy felőrlődöm a futballközegben. Jót tett a váltás, mára én lettem a cég vezetője” – mondta 2021-ben a Magyar Nemzetnek Lendvai.

Nem reagált a hívásokra

Ahogy a pályán, úgy a civil életben is fáradhatatlanul dolgozott. Február 20-án reggel viszont hiába várták kollégái, hívásaikra sem reagált és édesapja sem érte el. Volt csapattársait sokkolta Lendvai halálának híre.

„Gyermekkorom óta ismertem őt”

„Teljesen meg vagyok döbbenve, öntől hallottam először, hogy Miki elhunyt. Gyerekkorom óta ismertem őt, együtt fociztunk fiatalon Zalaegerszegen, majd az olimpiai válogatottban csapattársak voltunk. Az utóbbi időben ritkán beszéltünk, eltávolodott a focitól. Nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon itthagyott minket…” – mondta a lapunak a korábbi válogatott csatár, Herczeg Miklós.

„Nincs egy hete, hogy összefutottunk”

„Szóhoz is alig jutok… Sajnos már csak elvétve találkoztunk személyesen, évente kétszer-három, de nincs egy hete, hogy összefutottam Mikivel a benzinkúton, és megittunk egy kávét” – mesélte megtörten a korábbi csapattárs, Kocsárdi Gergely.

„Miki, miért tetted?”

Vincze Ottó Instagram-oldalán megható üzenettel búcsúzott jó barátjától, egykori ferencvárosi csapattársától. „Miki, miért tetted? Mindig erősnek mutattad magad… 12 éves korunkban találkoztunk először. Szobatársam voltál mindenhol. Egy harcos voltál. A szívem összetört ma. Miki, drága BARÁTOM Isten Veled!” – írta a korábbi válogatott középpályás.

Összetört családtagok

Lendvai Miklós szülei még mindig nem fogták fel, hogy a 47 éves fiúk nincs többé. A tragédia után gyermekeinek anyja a közösségi oldalán számolt be arról, lányuk a Facebookról tudta meg, hogy édesapja meghalt. Az asszony mindenkit arra kért, ne ítélkezzen Miklós felett, sok terhet cipelt és felszántotta a pályát a sikerért. 

Nem tudják az okát

„Valamikor éjjel dönthette el, hogy nincs tovább… Nem tudom megmondani, hogy miért. A munkatársaival is beszéltem, de ők sem vettek észre rajta semmi különöset, szokatlant. Minden áldott nap, ha ment dolgozni, erre jött, beugrott, és kérdezte, anya, főzünk egy kávét?” – mondta a sportal.hu-nak a gyászoló édesapa. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lendvai Miklósra emlékeztek Zalaegerszegen. Fotó: ZTE 1920/Facebook