Akár halálbüntetést is kaphat az a férfi, aki kivégezte Bagdy Emőke fiát. Zsolt, az Egyesült Államokban teológusként dolgozott. Egy ismerőse lakásán vendégeskedett, amikor a nő öccse, a nyomozás szerint, nyereségvágyból végzett vele. A pszichológusnő fia mindössze 6 másodperc alatt hunyt el.

Meggyilkolták a magyar férfit

Mint arról beszámoltunk, halálra késelték az Egyesült Államokban Bagdy Emőke fiát. Császár Zsoltot október 21-én gyilkolták meg az arizonai Phoenixben. A teológus 53 éves volt, sérülései alapján esélye sem volt arra, hogy védekezzen.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tőrbe csalták

A 18 éves elkövető azt vallotta, hogy összeveszett a nővére lakásán vendégeskedő Zsolttal, és önvédelemből döfte bele többször is a kést. Bagdy Emőke korábban azt mondta, semmi sem igaz abból, amit az amerikai sajtóban lehet olvasni, látni. Az áldozat családja megismerhette a nyomozati iratokat, s azokból kiderült: a pszichológus fiát egy rendezvényen csalták tőrbe.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nyereségvágyból öltek

Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt – legalább is ezt. mondta Bagdy Emőke a tragédia után. Elvitték a fia autóját, mobiltelefonját a támadók, akiket az áldozat nem is ismert.

Nem védekezett

„Még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 centiméteres jóságos kis ember.” – mondta korábban a pszichológus a fiáról. Zsolt egyébként teológusként tevékenykedett az Egyesült Államokban.

Elvitték az értékeit

„Továbbra is azt támasztják alá a tények, hogy Zsoltot odacsalták, hogy megszerezzék a mobiltelefonját és az öreg autóját” – mondta most a Blikknek dr. Császár-Nagy Noémi, az áldozat ikertestvére. 

Pár órája volt a városban

A család beszámolója szerint a hatóságok azóta megtalálták és lefoglalták Császár Zsolt autóját is, amit a tettes társai a támadás után elvittek. A magyar férfi nem is ismerte a gyilkosát vagy gyilkosait, sőt, korábban még a városban sem járt. Október 21-én délben érkezett meg Phoenixbe, majd 16.45-17.00 között ölték meg egy apartmanban. 

6 másodperc

A testén talált sérülések alapján esélye sem volt arra, hogy védekezzen. Valószínűleg annyira meglepetésként érte a támadás, hogy még a karját sem tudta felemelni, hogy kivédje a szúrásokat. A kés pengéje a hasát és a szívét érte, a gyilkosa mindössze hat másodperc alatt végezhetett vele.

Gyilkosság miatt nyomoznak

A phoenixi rendőrség munkatársa elmondta a Blikknek, hogy Yaalijah E. Jacksonnal szemben továbbra is gyilkosság miatt nyomoznak. 2023. október 21-én, nem sokkal 17.00 óra után a rendőröket késelés miatt riasztották egy dél-phoenixi lakókomplexumhoz. A lakáshoz érve holtan találták az 53 éves Császár Zsoltot, s a helyszínen őrizetbe vették Jacksont.

Szándékosan ölt

A gyanú szerint Yaalijah Ezekiel Jackson Császár Zsolt halálát olyan körülmények között okozta, amelyek az emberi méltósággal szembeni rendkívüli közömbösséget mutatnak. Az állam továbbá azt állítja, Jackson rendkívül veszélyes, hiszen a bűncselekmény során szándékosan emberi élet kioltására alkalmas eszközt használt. Mint írják, Arizonában a gyilkosságért halálbüntetés is járhat.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bagdy Emőke