Szokatlanul durva és trágár kommenttel reagált a nyíregyházi kórház csoportvezető főorvosa Cseh Katalin pénteki Gazprom–Fradi-szponzorációs Facebook-posztjára. Az orvos minősíthetetlen hangnemben sértegette Cseh Katalint és annak szüleit. A kórház  felfüggesztette a szülész-nőgyógyászt.

Fradi-Gazprom összeborulás

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője közösségi oldalán jelentette be, hogy az UEFA-hoz fordul, miután kiderült, hogy a Fradi főszponzora lehet Gazprom. „Európai nyomásra az orosz kémbankból sikerült kilépnünk, Orbán Viktor most a Fradin keresztül engedné vissza Putyinékat” – írta a Momentum politikusa.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

„Szégyenteljes szövetségkötés”

„EP-képviselő kollégáimat tájékoztattam Putyin újabb befolyásolási kísérletéről – és a támogatásukat kértem, hogy levélben felszólítsuk az UEFA elnökét: tegyen lépéseket, hogy ne valósulhasson meg ez a szégyentelen szövetségkötés” – írta Cseh Katalin.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Reagált az orvos

Erre a posztra reagált a Facebookon K. János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórház egyik szülész-nőgyógyásza. A nyíregyházi Jósa András tagkórház csoportvezető főorvosa 

Trágár hangnem

„Édesmama pedig tegyen lépéseket, hogy a vaginádon keresztül fordítson ki, s úgy húzzon a saját nyakadbaromarc’…ha már nem szopta le inkább édespapát…anno! Tudtam volna szakszerűen használni a kedvenc játékodat, a botmixert is esetedben…akár 9 hónapos magzati korodban is…” – írta K. János, Cseh katalin posztja alá.

Megkeresték az orvost

A Telex szombaton kereste meg Dr. K. Jánost, hogy megtudjuk, ő írta-e a kommenteket, és ha igen, akkor állami fenntartású kórház szülész-nőgyógyászaként nem tartja-e etikailag aggályosnak ezeket a kommenteket. Kérdeztük azt is, hogy szerinte szülész-nőgyógyászként megengedhetők-e az ilyen jellegű megnyilvánulások. A hírportál a kórházat is megkereste az ügyben.

Felfüggesztették az orvost

„Felháborodással szembesültünk az Ön által megosztott bejegyzéssel. Etikai és morális kérdéseket is felvetnek az inkriminált kommentek, így intézményünk vezetése Etikai Bizottsághoz fordul, hogy tisztázza, milyen események állhatnak a bejegyzés mögött, beleértve azt az esetet is, hogy valaki visszaélhetett-e az említett orvos profiljával. A vizsgálat lezárultáig az érintett orvost felfüggesztettük” – válaszolta a nyíregyházi kórház hétfőn.

Ide jutott a közbeszéd

 „Borzasztóan szomorúnak tartom, hogy a magyar közbeszéd jelenlegi állapotában a véleménykülönbségek normális és civilizált kifejezése helyett sokkal inkább az ilyen uszításra, hergelésre tevődött át a közbeszéd. Én természetesen teljesen elfogadom azt, hogy ha valaki nem ért egyet velem, vagy nem ért egyet egy politikai oldal véleményével” – így reagált az orvos kommentjére Cseh Katalin, aki maga is szülész-nőgyógyász.

Emberség és jószándék

Az EP-képviselő szerint az orvosi szakmának elvileg az emberség és a jó szándék lenne az alappillére. „Ebben a kommentben nem túl sok ilyet tudtam felfedezni, de hát ez van. Ez az ő lelkiismeretének a kérdése” – mondta Cseh Katalin.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.