Lényegében újjászületett az a nő, aki szerda este a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott be az átjáróba, ahol aztán beszorult két szerelvény közé. Kész csoda, hogy sem ő, sem más nem sérült meg a balesetben.

Nagyon hangos volt

„Az időpont miatt a környék tele volt emberekkel, többen riadtan kapták fel a fejüket a csikorgó, vérfagyasztó hangra” – mesélte egy helyi férfi a Borsnak, aki a közelben tartózkodott, amikor egy autó a tilos jelzés ellenére a sínekre hajtott a 16. kerületében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatalmas szerencse

Mint korábban beszámoltunk róla, szerda kora este meghökkentő baleset történt a gödöllői HÉV-vonalán: autó sofőrje vélhetően tilos jelzésnél ment rá a sínekre, ahol már indult volna az egyik HÉV szerelvény, így azt megpróbálta kikerülni, ekkor viszont a másik irányból érkező járat nekiment és beforgatta. Végül a kocsi a két szerelvény közt állt meg, a vezető szinte sértetlenül úszta meg a történteket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A másik irányból is jött szerelvény

„Nagyon nagy hangja volt, mivel mi messzebb voltunk, de még úgy is hallottuk. Amennyire mi láttuk, annyi történt, hogy a kocsi ráment a sínekre, a HÉV pedig már elindult, így ki akarta kerülni, de a másik irányból érkező HÉV nekiment, és a kocsi befordult a két szerelvény közé” – mesélte egy férfi

Bukkanó a síneken

A HÉV-en szerencsére senki sem sérült meg, s az utasok is alig érzékeltek valamit a történtekből. „Mintha csak ráment volna a szerelvény egy bukkanóra, viszont a hangja durva volt” – mesélte az egyik utas.

Közlekedés nem volt a valon egy ideig

„Karambol a javából egy autós egyszerre iktatott ki kötött pályán két különböző irányban közlekedő HÉV szerelvényeket (rajta ültem) a tömegközlekedésből. Így több órára kilőve a Budapest Gödöllő / Csömör vonalat. Pótlóbusz lesz majd” – írta egy utas

Nem figyelte, hogy piros a lámpa

A legtöbbek szerint a baleset alapja az volt, hogy az autósok jelzőlámpája a balra fordulók számára zöldre váltott, az egyenesen továbbhaladóknak viszont továbbra is piros maradt. A kocsit vezető nő azonban figyelmetlenségből a tilos jelzése ellenére elindult.

Valamit tenni kellene

„Gondolom, csak a zöld jelzést látta meg, és már nyomta is a gázt, nem vette észre, hogy az nem az egyenesen haladóknak, hanem a kanyarodóknak szól – vélekedett egy helyi. Hozzátette, „nagy szerencséje volt annak a nőnek, mert nem sokon múlott az élete, és egyáltalán nem rajta, csak a körülményeken állt, hogy megmenekült”. A másik férfi hozzátette, kellene tenni valamit, mert sok a baleset, s az átjárót nem véletlenül hívják halálkereszteződésnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A végeredmény

Ez pedig már a rendőrségi helyszínelés

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

(Kiemelt kép: Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK.)