Ha nincs új, megteszi a régi is. Egy teljesen felújított, egyébként éppen 40 éves HÉV-szerelvény áll újra forgalomba a szentendrei vonalon. A MÁV-HÉV Zrt. reményei szerint az utasok is vigyáznak majd rá és megőrzik annyira szépnek, ahogy most kinéz. Cikkünkben mutatjuk a felújítás képeit is.

Kívül-belül megújult

„Megújulva, megszépülve, kívül-belül felújítva várja, hogy újra az Önök szolgálatába állhasson az MX/A típusú, 1137-769-1138 pályaszámú szerelvény. A kisegységet 1983-ban helyezték először forgalomba, otthona a H5-ös vonal” – kezdte bejegyzését a MÁV-HÉV Zrt. a Facebookon.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem hagyják cserben az utasokat

A társaság szerint a HÉV motorvonatok éltes koruk ellenére is igen megbízhatóan közlekednek, tartják a menetrendet, viszonylag ritkán hagyják cserben az utasokat műszaki hiba miatt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eljött a J-javítás ideje

A napi szintű, folyamatos karbantartásokon túl hatévente minden HÉV-nél eljön az úgynevezett „J” jelű nagyjavítás ideje: az ezt elérő járművet 4-5 hónapra kiveszik a forgalomból és szinte teljesen szétszedik.

Új ablakok, ajtók, ülések

A járműfenntartási telepen a szakemberek lecserélik a forgóváz kopó alkatrészeit, a kerekeket, a műszaki állapotot helyreállítják, új fényezést, felújított ablakokat, ajtókat és üléseket kap. A színe ugyan változatlan marad, de a kárpit új.

Vigyázzunk rá!

Ahogy a MÁV-HÉV Zrt. fogalmazott: a szerelvény szinte olyan, mintha most gördült volna le az NDK-s gyártósorról. Ezt a HÉV-et a szentendreiek újították fel, a társaság azt kéri, az utasok is vigyázzanak rá, őrizzék meg szépnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden alkatrészéhez hozzányúltak

Komoly munkát végeztek a szakemberek

Íme, a megújult szerelvény!

Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: MÁV-HÉV csoport