23 évvel ezelőtt, január 2-án, a csepeli házban dördült el az a végzetes lövés, amelynek következtében elhunyt Zámbó Jimmy. A zenész feleségével és barátaival ünnepelte az Új Évet, amikor hajnalban, állítólag a szomszéd kakas kukorékolása miatt, elővette fegyverét. A zenész kezében sült el a pisztoly, Jimmy pedig súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A kórházban hunyt el

Az akkor mindössze 42 éves zenészt rohammentővel vitték a Honvédkórházba, ahol eltávolították a fejéből a golyót. A műtétet azonban nem élte túl, a végzetes lövés után pár órával, elhunyt. Halálának körülményeiről rengeteg verzió született, ám a nyomozás során kiderült: baleset történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Krisztián megemlékezett

Most a fia, a szintén énekes Zámbó Krisztián emlékezett meg az édesapjáról a közösségi oldalán. Az általa megosztott videóban az Instagramon azt láthatjuk, hogy a gyászoló zenész meggyújt egy gyertyát, miközben Zámbó Jimmy előadásában az Édes kisfiam című dal szól.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hiányzik az apja

„23 év telt el, de mintha tegnap lett volna, hogy elveszítettünk. Nagyon hiányzol nekünk, az egész családnak! Szeretlek, drága édesapám”– írta a szomorú évfordulóról szóló bejegyzésében Zámbó Krisztián.

Imádták az emberek

Jimmy olyan hatással volt a magyar zenére, hogy mind a mai napig hallgatják a dalait, hiszen a halála előtt rekordsebességgel lettek arany- és platinalemezek a korongjai, és a koncertjeire is pár óra leforgása alatt fogytak el a jegyek.

Zokogtak a rajongók

Miután bejelentették a halálhírét, a most eladó csepeli ház valóságos zarándokhellyé alakult. ezrek gyújtottak gyertyát, tévéstábok élőben jelentkeztek a helyszínről.  Jimmyt több tízezer ember kísérte utolsó útjára, temetését az RTL élőben közvetítette.

Sorozat is készült

Azóta egy sorozat is készült róla az RTL-en A Király címmel, amely  rejtélyes halála körülményeivel is foglalkozott. Az énekes családjának egész életét alapjaiban változtatta meg a tragédia, és azóta is élénken emlékeznek az összes kínkeserves pillanatra, amit azon a tragikus napon átéltek.

Kiborult a család

A sorozatot Jimmy csepeli házában forgatták, Edit asszony beleegyezésével. A bemutató után a család mégis kiborult, mert szerintük a film lejáratta Jimmy és őket is. Az ügyben az RTL is megszólalt, a csatorna szerint az örökösök ismerték a forgatókönyvet és pénzt is kaptak azért, amiért a stáb használta a csepeli házukat.

Eladó Zámbó Jimmy otthona

Pár hónapja írtunk arról, hogy közel 130 millió forintért árulja Zámbó Jimmy egykori otthonát özvegye. Ez az a ház, amelyben eldörrent az énekes számára, a végzetes lövés. A 200 négyzetméteres ingatlanban már csak Edit asszony és kisebbik fia Adrián élt. A család pedig úgy döntött, hogy túl nagy nekik a ház, emiatt szeretnék eladni.  

Csepelen van a ház

A hirdetésben nem is rejtik véka alá, hogy bizony Zámbó Jimmy egykori otthona eladó. A 4 szobás ház a 21. kerületben, a Szent László utcában van. A fotókon látszik, hogy az énekes aranylemezei még mindig a falon vannak.

Jimmy bútorai

Jimmy halála óta a berendezés sem változott, ugyanazok a bőrfotelok és bútorok vannak a házban, mint amikor még maga a Király élt ott. A hirdetésben nem tüntették fel, hogy az ingatlantól bútorozottan szeretnének-e megválni, vagy marad-e néhány berendezés az egykori legenda otthonából. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Zámbó Jimmy sírja