Természetes, ha időnként kicsit egyhangúnak érezzük otthonunk falainak színét és azt érezzük, hogy valami másra, valami újra vágyunk. Különösen igaz ez akkor, amikor már hosszabb ideje ugyanazok a színek köszönnek vissza róluk. Ilyenkor a falak újraszínezése a megoldás.

A megfelelő festékek birtokában bármikor lehetőségünk van arra, hogy új színekbe öltöztessük a falfelületeket. Ehhez nem feltétlenül kell szakembert hívnunk. Ha van egy kis kézügyességünk és szépérzékünk, akkor mi magunk is meg tudjuk csinálni a falfestést.

Ebben a cikkünkben adunk néhány hasznos tippet a festéshez, hogy szép végeredményre tegyél szert. Ha pedig még nem tudod honnan szerezhetnéd be a színes falfestékeket, akkor látogass el a Bíborfesték Üzletház oldalára! Itt a Héra Prémium és Platinum festékeket is megtalálod, és sok szép árnyalat közül tudsz választani. 

Válassz minőségi festéket, ami szépen fed!

Ha igényes és tartós végeredményt szeretnél elérni, akkor mindenképp minőségi festékeket válassz a munkához! Ezek szépen megtapadnak a felületen és 2 réteg felvitele általában elegendő ahhoz, hogy tökéletes fedésük legyen. Könnyű dolgozni velük, csak ecsetre és legalább egy hengerre van szükséged ahhoz, hogy szépen fel tudd vinni a falra. 

A márkás festékek lehet, hogy kicsit drágábbak, de cserébe garantálják neked a minőséget. Egy falfestés mindig hosszútávra szól, különösen akkor, ha mosható festékeket választasz. Ezekkel még tartósabb eredményt érhetsz el, hiszen a szennyeződéseket könnyen el tudod távolítani anélkül, hogy kárt tennél a festékben. 

Figyelj oda a lakás összhangjára!

Ha színes falfestéket választasz, akkor nagyon fontos, hogy felmérd melyik árnyalat lesz a megfelelő. Ez nagyon sok mindentől függ. Például az otthonod stílusától, hangulatától, az adott helyiségtől és persze a te, illetve a családod ízlésvilágát is érdemes figyelembe venni. 

Előfordulhat, hogy kedvet kapsz az új színekkel való kísérletezéshez, aminek semmi akadálya, hiszen sokféle különleges árnyalatból választhatsz. Ez esetben is érdemes figyelembe venni a bútorok és más lakberendezési tárgyak stílusát, színvilágát, ha azokat nem fogod lecserélni. A lényeg, hogy egy szép összhatást érj el, és jó érzés legyen az adott helyiségben tartózkodni. 

Útmutató szerint használd a festékeket!

A festékek használatáról sokféle útmutatót találhatsz, és még ismerősöktől is kaphatsz tippeket, hogy melyiket hogyan kell alkalmazni. A minőségi termékekhez azonban mindig tartozik egy pontos útmutató is. Ezt pontról pontra követni kell az elvárható legjobb eredmény elérése érdekében.

A falak átszínezése nem nagy ördöngösség, ha tudjuk, hogy mire kell odafigyelnünk. Ha megfogadod a tanácsainkat, akkor te sem tudod elrontani. Ha először próbálkozol a falfestéssel, akkor lehet, hogy kicsit lassabban fog menni az elején, de az eredmény kárpótolni fog végül.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!