Ideje beszerezni a megfelelő síruházatot! Cikkünkkel ehhez szeretnénk segítséget nyújtani. Összegyűjtöttük, hogy mire érdemes ügyelni a síruházat vásárlásakor.

A funkcionalitásnak és a stílusos megjelenésnek egyaránt fontos szerepe van a minőség és a kényelem mellett. A StreetSport oldalán beszerezhető síkabátok és sínadrágok minden fontos kritériumnak megfelelnek.

Fontos a réteges öltözködés

Fontos, hogy a síkabát jól illeszkedjen, kellően hosszú legyen. A választás során azt is számításba kell venni, hogy alatta nem csak egy póló lesz. Az aláöltözettel is számolni kell és így is fontos, hogy lehetővé tegye a mozgást. Balesetveszélyes helyzetet is eredményezhet, ha nem teszi lehetővé a szabad mozgást.

A réteges öltözködésnek azért van fontos szerepe a síelés során, mert így a ruházatot minden esetben a körülményekhez lehet igazítani. Az alsó réteg anyaga biztosítja a nedvesség elvezetését, a középső réteg tartja a megfelelő hőmérsékletet a kabát belsejében. A külső réteg pedig a hideg, a nap és a szél ellen biztosít védelmet, miközben kiengedi a belülről érkező vízpárát. Mindez a membránoknak, a szövetrétegeknek köszönhető, amelyek egyszerre vízállóak és légáteresztőek. 

Kiegészítőkre is szükség van

Természetesen a síruházat esetében kiemelt fontosságú a vízállóság. Ehhez nemcsak az anyaghasználat járul hozzá, hanem a varratok eldolgozása is. A silány változatok esetében gyakran előfordul, hogy a víz a varratokon keresztül jut be, és eredményez kellemetlen helyzetet.

A ruházat mellett kiegészítők beszerzésére is szükség van. A zokni esetében érdemes hosszú szárú változat mellett dönteni, hogy a kényelem megfelelő legyen. A kesztyűnél az egyik legfontosabb szempont a vízállóság mellett, hogy könnyen lehessen fogni benne a síbot markolatát.

A sapka esetében fontos, hogy megfelelő védelmet biztosítson, melegen tartson és kényelmes legyen. A síszemüvegnél pedig elengedhetetlen, hogy kényelmesen illeszkedjen, jól szűrje a fényt, ne párásodjon és megfelelő látóteret biztosítson.

A síruházat tisztítása

A tisztítás tekintetében érdemes néhány alapszabályt betartani. A kabátot és a nadrágot nem javasolt túl gyakran kimosni. Bőven elegendő szezononként egy-két alkalommal sort keríteni erre, hogy ne használódjon el idő előtt a technikai membrán. Továbbá minden mosás előtt alaposan meg kell nézni, hogy milyen utasítás szerepel erre vonatkozóan a címkén.

Még mosás előtt be kell húzni a cipzárakat és be kell patentolni a nadrágot. Ez azért fontos, hogy ne tegyenek kárt az anyagban ezek a részek. Továbbá érdemes kifordítva mosni, hogy tökéletesen tiszta legyen a belső rész.

Normál mosószer használható, de öblítő nem, ugyanis az utóbbi károsíthatja a membránt. A szárítás során is körültekintőnek kell lenni, különben penész keletkezhet. Minden esetben jól szellőző, száraz helyen kell megszáradni hagyni a síruházatot. 

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: streetsport.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.