A szellőztetés esetében fontos, hogy mindig speciális készülékeket szerezzünk be, amelyekkel kiküszöbölhetőek a felmerülő problémák és hatékonyabbá tehető a légcsere. Ma már a ventilátorok számtalan típusa létezik, és néha kezdőként nehéznek tűnik kiválasztani a megfelelőt. Azonban a dolog közel sem olyan bonyolult.

Vannak különleges esetek, amikor “valami extrára” van szükségünk. A CO2 érzékelős ventilátorok például éppen az ilyen szituációkra nyújtanak megoldást. A következő pár sorban azt is megtudhatja, mikor érdemes beépíteni azokat a lakásba. 

Miért fontos a CO2 érzékelése? 

Bizonyos helyeken szükség van a CO2 szint mérésére is, ugyanis ezzel nemcsak az energiahatékonyság fokozható, de a költségeket is csökkenthetjük. 

A CO2 mérése azért is fontos, hogy megfelelő legyen a légminőség, amivel hozzájárulhatunk az adott épületben tartózkodó emberek komfortérzetének növeléséhez. Szintjének mérése különösen az alulszellőztetett zónák azonosításának segítségével történik. A friss légszállítás kialakításának érdekében ezért ajánlott olyan ventilátorokat beszerezni, amely a CO2 mértékét is felügyelik. 

Ventilátorok CO2 érzékeléssel 

Ma már szerencsére a technológia nem ismer határokat, így természetesen könnyen beszerezhetünk CO2 érzékelővel ellátott ventilátorokat is. 

Ezek a darabok segítenek szabályozni a légszállítást, amennyiben a CO2 túllépi a normálisnak vélt értéket. Az AeroVentil CO2 érzékelővel ellátott ventilátorai között Ön is megtalálja a megfelelő terméket! 

Ezek a speciális központi elszívó ventilátorok DC motorral és LCD kijelzővel rendelkeznek, s manuális és automata módon is szabályozhatóak. Egyenesen 4 állítható sebességfokozattal, beépített páraérzékelővel és állítható időrelével is el vannak látva. Beépített CO2 érzékelővel rendelkezik, továbbá az indítási késleltetés és a csendes üzemórák funkciója is adott. 

Hogyan érdemes ventilátort választani? 

A ventilátorválasztás során mindenképpen fontos figyelembe venni az adott épület adottságait. Ezenkívül persze a mi igényeink is fontosak. Vannak olyan lakások, irodaházak, amelyek talán szövevényesebb rendszert igényelnek, de manapság számos kiegészítő is kapható, amelyekkel könnyen áthidalhatóak ezek a problémák is. 

Amennyiben nem biztos a dolgában, és még mindig tanácstalan a témában, akkor az AeroVentil szakemberei szívesen kisegítik Önt! A webáruház termékei nem ismernek lehetetlent. Ráadásul nagyon könnyen beépíthetőek, és abban is biztos lehet, hogy hosszú távon szolgálják majd az érdekeit.

Bízza profikra a szellőztetés kérdését! Néhány kattintással be is szerezheti a legjobb minőségű termékeket, és mindehhez nem is szükséges órákat sorban állnia!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!