Ha az emberek meghallják a szatén kifejezést, szinte mindannyian egy hideg tapintású, rendkívül csúszós textilre gondolnak. Nos, a mako-szatén esetében szerencsére teljesen más tulajdonságokról beszélhetünk. Itt biztosan nem fogjuk tapasztalni a fenti kellemetlen jellemzőket.

Mi is az a mako-szatén?

A szatén megnevezés nem a termék anyagát, hanem a szövésének módját jelöli. A mako-szatén anyagok sűrű, atlaszkötést használó szövéssel készülnek. A végeredmény egy sima, selymes tapintású és fényű szövet lesz. Könnyed megjelenés és nagyon finom tapintás jellemzi ezt az anyagot. A szaténkötés nagyon laza kötésnek minősül, mert a benne lévő fonalak több irányban keresztezettek. Ennek a fonalrendszernek hála, a kapott anyag nagyon hajlékony lesz.

Mivel a szatén szó csak a szövésmódot jelöli, így szinte bármilyen anyagból készülhet szatén termék. Általában pamutból, selyemből, poliészterből vagy ezek valamilyen kombinációjából épülnek fel ezek az anyagok. A kevert anyagok közül a pamut-poliészter párosítás a legelterjedtebb. Mondani sem kell, hogy a végeredmény minőségét nagyon nagymértékben meghatározzák a felhasznált alapanyagok minőségi jellemzői.

Miből készül a mako-szatén?

A sima pamut szatén is nagyon jó minőséget képvisel, viszont a mako-szatén csakis prémium minőségű, extra hosszú szálakból felépülő pamutból készülhet. Ezek az egyenletes és finom szálak biztosítják, hogy a végeredmény nagyon lágy és sima legyen. A Home&Style-nál elérhető, mako-szaténból készült textíliák oldalai eltérő tulajdonságokkal bírnak. Az egyik oldal matt, míg a másik selymes fényben tündököl. A gyártás során az anyag szálait finom érdesítésnek vetik alá, hogy a végeredmény ne legyen kellemetlenül csúszós. Így a felhasznált pamut minden remek tulajdonságával rendelkeznek ezek a produktumok: jól moshatóak, kellemes tapintásúak és jó a hőszigetelő képességük.

Miért számít prémium anyagnak?

Először is tapintásra azonnal érezni fogjuk, hogy a minősége jócskán kiemelkedik a többi szatén anyag közül. Ezt a fonalgyártás során felhasznált, úgynevezett macco-pamut felhasználásának köszönhetjük. Ez az alapanyag egy rendkívüli minőségű, a negyven milliméteres szálhosszúságot is meghaladó anyag, amit egy Észak-Afrikából származó speciális gyapotfajtából állítanak elő.

Az anyagot a felhasználás során egy fésülési eljárásnak vetik alá, ahol a rövidebb, rosszabb minőségű rostok kihullanak, így nem képezhetnek megvastagodásokat a végtermékben.

Hogyan lehet felismerni az igazi mako-szatén termékeket?

Ha kipróbálod a mako-szatén ágyneműt, mással össze nem hasonlítható tulajdonságokat fogsz megtapasztalni. A magas nedvszívó képessége miatt sosem fogunk beleizzadni, a bőrbarát tulajdonságai miatt pedig nagyon kellemes, kicsit sem csúszós tapintást fogunk érzékelni. Egy biztos, ha egyszer próbát tesz vele az ember, semmi másban nem akar majd nyugovóra térni.

Mit kell tudnunk a mako-szaténról?

Ha az emberek meghallják a szatén kifejezést, szinte mindannyian egy hideg tapintású, rendkívül csúszós textilre gondolnak. Nos, a mako-szatén esetében szerencsére teljesen más tulajdonságokról beszélhetünk. Itt biztosan nem fogjuk tapasztalni a fenti kellemetlen jellemzőket.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!