Ha maximális komfortban szeretnénk érezni magunkat az otthonunkban, akkor néhány fontos dologra mindenképpen oda kell figyelnünk. Többek között ide tartozik az is, hogy a nyílászárók mennyire szigetelnek. E tekintetben a műanyag ablakok, ajtók remek alternatívát kínálnak, éppen ezért nem is meglepő, hogy olyan sokan teszik le mellettük a voksukat. 

Sajnos azonban előfordulhat, hogy valami hibát észlelünk a nyílászárók működésével kapcsolatban. Ilyenkor az ablakszerviz Budapesten, illetve Pest megye más városaiban is a rendelkezésünkre áll. De mit is jelent ez, és mire számíthatunk, ha igénybe veszünk egy ilyen szolgáltatást?  

Légbevezető beszerelése műanyag ablakba 

A műanyag ablakok egyik legfőbb tulajdonsága, hogy a megfelelő beállítások mellett tökéletesen zárnak. Ez óriási előny, ha azonban a lakásban nyílt égésterű gázkészüléket, például bojlert, gáztűzhelyt, kazánt vagy konvektort használunk, akkor biztosítanunk kell az oxigén utánpótlását. Ezt pedig úgy tudjuk megtenni, ha az ablakszerviz szolgáltatás keretén belül a nyílászárókba beépíttetünk egy légbevezetőt, ami biztosítja a megfelelő szellőzést.  

Műanyag ablakszerviz Budapesten- a gumitömítések cseréje 

Ahhoz, hogy a műanyag ablakok tökéletesen szigeteljenek, elengedhetetlen a tömítések jelenléte. Idővel azonban ezek az elemek elhasználódhatnak, aminek következtében a nyílászárók szigetelőképessége is csökken. 

Fontos tudni, hogy a tömítések nem örökéletűek, megfelelő karbantartás és ápolás mellett nagyjából 15 évig képesek megőrizni az állapotukat. Ha nem figyelünk rájuk, azaz nem tartjuk karban őket, akkor ez az idő mindössze 5 év. Ezt követően pedig minden esetben ki kell cserélni azokat, ugyanis megkeményednek, elveszítik eredeti formájukat, kilapulnak vagy töredezetté válnak. Ha észrevesszük, hogy a tömítések állapota romlik, akkor az ablakszerviz Budapesten is segítséget nyújt a számunkra. 

A műanyag ablak vasalatainak cseréje 

A folyamatos használat következtében az ablakok vasalatai megkophatnak, sőt bizonyos esetekben akár el is törhetnek. Ilyenkor az egyetlen megoldást a vasalatelemek cseréje jelenti, aminek a lebonyolításához szintén egy ablakszervizben jártas személy segítségét kell kérnünk. 

Látható tehát, hogy a műanyag ablakok beszerelése a lehető legjobb döntés, ha olyan nyílászárók beépítését tervezzük, amik kiválóan szigetelnek, emellett pedig hosszútávon is kiszolgálják az igényeinket. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy soha nincs szükség a szervizelésükre, javításukra, de nem maradunk segítség nélkül, hiszen az ablakszerviz Budapesten és más környező városban is a rendelkezésünkre áll. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.