Sarkalatos kérdés, hogy az adott munkaterületen milyen lábbeli van rajtunk. Az utcai cipőnk általában teljesen alkalmatlan arra, hogy munkavégzés közben viseljük. Egy masszív munkavédelmi bakancs képes arra, hogy megóvja a lábunk épségét. Ez pedig prioritás olyan környezetben, ahol veszélyes szakipari feladatokat látunk el. Miért is annyira fontos a bakancs viselése? Pontosan mi ellen tud hatékony védelmet nyújtani? A mostani írásunkból kiderül. 

Éles tárgyak a földön 

Munkaterületen számolni kell a leeső tárgyak okozta veszéllyel. Elég egy kis figyelmetlenség vagy egy rossz mozdulat és az éles eszközök máris a földön landolnak. Jó esetben azonnal észrevesszük és a helyére tesszük őket. Rosszabb esetben viszont ott maradnak és figyelni kell rájuk. Egy jól megválasztott munkavédelmi bakancs megfelelő védelmet tud nyújtani velük szemben.  

Áramütés 

A legtöbb szakipari munkát árammal működő készülékkel kell elvégezni. Ha esetleg nem használunk gépeket, akkor is gyakran áramhálózat közelében tartózkodunk. Ennek megfelelően védekeznünk kell a magasfeszültség és az áramütés ellen. Mindenképp olyan munkavédelmi bakancsotérdemes választani, ami nem vezeti az áramot. Különösen fontos ez például a villanyszerelők esetében, akik vezetékekkel dolgoznak.  

Csúszás, esés 

Sajnos munkavégzés közben a csúszás és esés veszélye is fennál. Nagy odafigyelést igényel az ezzel kapcsolatos balesetek kivédése. Egy masszív, csúszásmentes talprésszel felszerelt munkavédelmi cipő nagy támogatást ad ebben. Ez persze még nem jelenti azt, hogy nem kell odafigyelnünk a lépéseinkre. Ha viszont csúszós felületre érünk, egy jó lábbeliért nagyon hálásak leszünk. Érdemes kényelmes darabot választani, ami megfelelő alátámasztást ad a talpnak, bokának. Ebben sokkal stabilabban tudunk jönni-menni, dolgozni. 

Alacsony hőmérséklet 

Ha télen szabadtéren kell elvégezni a feladatainkat, akkor szintén nélkülözhetetlen egy meleg munkavédelmi bakancs. A fagypont alatti hőmérséklet nagy veszélyt jelent a lábainkra nézve. A testünk rövid időn belül hipodermiával és fagyással reagál a cudar körülményekre. Arról nem is beszélve, hogy mennyire nem komfortos, mikor fázik a lábunk. Ilyenkor a munka sem megy úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva, hiszen nem tudunk 100%-osan koncentrálni. Néha nemcsak kint, hanem bent is számolni kell a mínusz fokokkal. Például egy hűtőházban vagy hűtőkamrában. Ezeken a helyszíneken is fontos a bélelt lábbeli.  

A netpolc.hu kínálatában megtalálja a masszív bakancsokat, amik tökéletes védelmet nyújtanak az említett hatásokkal szemben.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!