A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, Pásztor Erzsi kendőzetlen őszinteséggel mesélt a magánéletéről, valamint arról is, hogy annyira imádja a munkáját. A Szomszédok egykori sztárja még 86 évesen sem pihen és nem is tervezi a visszavonulását.

A mai napig dolgozik

Pásztor Erzsi jellegzetesen hangjával és páratlan tehetségével gyorsan az ország egyik kedvenc színésznője lett, népszerűségéből és a felé áradó szeretetből pedig még több évtizeddel karrierje kezdete óta sem vesztett, sőt. Talán pont ezért nem is szeretné cserben hagyni a közönségét és kezdeti lelkesedéssel dolgozik a mai napig is. „Nekem az a legnagyobb pihenés, ha dolgozhatok” – mondta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Senkinek nem volt a „babája”

A művésznő elárulta: pályafutása alatt sosem volt egy igazgatónak vagy színházrendezőnek sem a „babája”, emiatt pedig fiatalkorában több jó szereptől is elesett. Pásztor Erzsi a férjével való kapcsolatáról is mesélt a Best magazinnak. Elmondása szerint kapcsolatuk alatt végig feszültségben élt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Örökké idegeskedett miatta

„Amíg együtt éltünk, örökké idegeskedtem miatta, hol van, hol iszik éppen, hol veszik el a jogosítványát. Nem szeretek erről beszélni, mert az alkoholizmus rémes, az életemből teljesen kizártam. Így amikor elegem lett az egészből, megváltam tőle. Sajnos tovább küzdöttem érte, mint kellett volna. Tulajdonképpen, miután elküldtem, utána rendeződött az életem, ekkor jöttek a jobbnál jobb szerepek – vallotta be őszintén a színésznő.

Még a volán mögé ül

Pásztor Erzsi azt is elmesélte, hogy ő maga is vezet a mai napig a fővárosban, és rövidebb utakon is. Úgy véli, hogy sokszor az idős emberek figyelmesebbek a volán mögött, mint a fiatalok.

Borítékba tette a maszkot

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy csaknem három év után borítékba tette a maszkot Pásztor Erzsi. A Kossuth-díjas színművésznő 2020 óta nagyon ügyel rá, hogy ne kapja el a főleg az idősekre veszélyes koronavírust.

Szigorú volt magával

„Be vagyok oltva, de így is védekezem a vírus ellen. Néhány nappal ezelőtt úgy döntöttem, nem járok többé maszkban a piacra és máshova sem, pedig eddig nagyon szigorú voltam magammal. Ha nézőként mentem színházba, ott is viseltem a maszkot” – mondta a Blikknek Pásztor Erzsi.

Tüdővizsgálaton járt

„Ettől függetlenül nem vagyok óvatlan. Húsvétkor megbetegedtem, nem koronavírus volt, hanem megfáztam a színházban. Napokig rosszul éreztem magam, ezért a biztonság kedvéért a héten elmentem tüdővizsgálatra, ahol megnyugtattak, hogy semmi baj nincs” – fűzte hozzá.

Fejtörést okoznak a rezsiárak

A vírus után a rezsiárak emelkedése okoz számára fejtörést, főleg, mivel a színházakban emiatt hűvösebb volt idén az előző évekhez képest. „Én mindig spóroltam az árammal, aki átélte a háborút, tudja, hogyan kell takarékoskodni. De tény, hogy a színházak megsínylették a rezsiárak növekedését” – fogalmazott a színésznő.

Játszik és utazik

A felejthetetlen teleregény, a Szomszédok Janka nénije korát meghazudtoló módon éli mindennapjait: nyugdíjasként is játszik, utazik, aktív. „86 éves vagyok már, kevesebb van előre, mint hátra, ez már így van. De ettől függetlenül nagyon szeretek élni, és vidáman telnek a napjaim! – mondta korábban a mindig mosolygós színésznő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pásztor Erzsi. Fotó: archív