Nemrég vesztetted el a szeretett kedvencedet? Ebben az esetben az egyik legfontosabb, hogy légy türelmes magaddal, és nyugodtan éld meg a gyászodat, hiszen egy háziállat halála miatt érzett fájdalom legalább olyan normális és valós, mint az, amit az emberi szeretteid elvesztésekor érzel. 

De ezenkívül még számtalan egyéb módszer is létezik a veszteség feldolgozására, amelyekből néhányat a mai cikkünkben meg is osztunk.

Készíttess kegyeleti ékszert a hamvakból!

Amennyiben a hagyományos temetés helyett a Pécs és környékén tevékenykedő Házi Kedvenc Hamvasztás által végzett kegyeleti kisállathamvasztást választod, akkor az urnában visszakapott hamvakat akár egy kegyeleti ékszerbe is foglaltathatod.

Ez első ránézésre csupán egy szimpla ékszernek tűnik, de az esztétikán túli az eszmei értéke még nagyobb. A medálja ugyanis rendelkezik egy zárható rekesszel, amelybe elrejthetőek a hamvak. 

Ha azonban nem vagy az az ékszeres típus, ám mégis szeretnél valami kézzelfogható dolgot, akkor készítetthetsz akár egy szép gravírozott fadobozt is a hamvaknak, amelyet aztán feltehetsz a polcra. Vagy, ha nem szeretnéd, hogy folyamatosan szem előtt legyen, de olykor azért mégis elővennéd, hogy kicsit közelebb érezd magad az elhunyt kedvencedhez, akkor akár a szekrénybe is beteheted. 

Temesd el a kutyádat egy különleges helyen!

Ha méltó búcsút szeretnél venni a kedvencedtől, akkor temesd el egy különleges helyen! Ez lehet akár egy kisállattemető, ahol nem csupán az állat tetemét, hanem a hamvakat is fogadnak. 

De természetesen dönthetsz úgy is, hogy otthon temeted el a kedvencedet. Bár a hagyományos temetés esetén jóval nehezebb megfelelni az érvényben lévő jogszabályoknak. Az urnás temetésnél viszont már más a helyzet. 

Tarts egy búcsúztatót!

Akár az urnás, akár a hagyományos temetés mellett döntesz, vagy esetleg megtartod a hamvakat, egy búcsúztatót mindenképpen tartanod kell, mivel ez egy jó alkalom arra, hogy adózz kicsit a kedvenced emlékének.

Hogy ez milyen formátumú esemény lesz, az csakis rajtad múlik. Lehet akár egy egyszerű családi vacsora, amely közben megosztjátok a kedvenc sztoritokat az állatról, vagy összetrombitálhatod a barátaidat is, hogy egy nagyobb összejövetel keretében történjen meg a búcsú.

Végül meríts vigaszt más állatokból!

Félreértés ne essék, ezzel nem arra célzunk, hogy a háziállatod halála után rögtön rohanj venni egy másikat! Inkább arra gondoltunk, hogy addig ameddig nem érzed magad késznek nyitni egy új saját kedvenc felé, addig is hasznos lehet más állatok társaságát keresni. Ők ugyanis segíthetnek neked a pillanatnak élni, így nagyszerű vigaszt jelenthetnek a szomorú időkben. 

Látogass el a helyi menhelyre, vagy ha az éppenséggel nincs a közeledben, akkor tervezz mondjuk közös sétát egy barátoddal és a kutyájával! Garantáljuk, hogy feldobódsz majd.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a hazikedvenchamvasztas.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.